Gå til indhold

Uddannelses- og Forskningsmødet 2017

Den 20.-21. april 2017 samledes repræsentanter fra forsknings- og uddannelsesverdenen til det årlige Uddannelses- og Forskningsmøde. Temaet for årets møde var: “Er vi klar til fremtiden?”. Læs mere om mødet, se program, oplæg og taler fra mødet her.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind samlede den 20.-21. april 2017 repræsentanter fra forsknings- og uddannelsesverdenen til det årlige Uddannelses- og Forskningsmøde. Temaet for årets Uddannelses- og Forskningsmøde var: “Er vi klar til fremtiden?”.

Formålet med mødet var at drøfte de udfordringer og muligheder, som kommer i kølvandet på den fjerde industrielle revolution og den teknologiske og digitale udviklings betydning for kravene til fremtidens viden og kompetencer.

Hovedtaler Carl Frey, forskningsleder ved Oxford University
Hovedtaler Carl Frey, forskningsleder ved Oxford University

Med inspiration fra ind- og udland talte deltagerne blandt andet om, hvilke typer arbejdsfunktioner, der er på vej til at blive erstattet af automatisering og kunstig intelligens, og hvilke kompetencer der ifølge eksperter vil være efterspurgt for eksempel kritisk sans, kreative og sociale egenskaber. Der blev også diskuteret, hvordan sektoren skal formå at gribe de positive sider og gå foran i forhold til en bæredygtig og etisk ansvarlig anvendelse af de mange muligheder, teknologier som kunstig intelligens, robotter og big data bringer med sig. Et andet centralt emne var fremtidens undervisningsform, hvor diskussionen blandt andet handlede om, at teknologien kan bruges som platform for nye læringsformer, og at den egentlige forandringsagent er underviseren.

Hovedtaler Linda Price, professor ved Kingston University
Hovedtaler Linda Price, professor ved Kingston University

Uddannelses- og Forskningsmødet blev afholdt på Hotel Koldingfjord. Mødets deltagere var personligt inviterede af uddannelses- og forskningsministeren.

Uddannelses- og Forskningsminister Søren Pind holder den afsluttende tale
Uddannelses- og Forskningsminister Søren Pind holder den afsluttende tale

Video: Se uddannelses- og forskningsministerens refleksioner efter mødet

Oplæg fra mødet

 

Ét samlet møde - bedre synergi

Som noget nyt blev der i 2017 afholdt ét samlet Uddannelses- og Forskningsmøde. Repræsentanterne fra uddannelses- og forskningssektoren har tidligere været samlet ved to forskellige lejligheder. Ministeren samlede i år de to sektorer til ét samlet møde for at skabe bedre synergi.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. november 2023