Gå til indhold
Du er her: Forside Publikationer 2004 Danske virksomheders forsknings- og udviklingsarbejde inden for informations- og kommunikationsteknologi 2003

Danske virksomheders forsknings- og udviklingsarbejde inden for informations- og kommunikationsteknologi 2003

: 15. november 2004
: Videnskabsministeriet. Dansk Center for Forskningsanalyse
: 33

Om publikationen

Undersøgelsen fra Videnskabsministeriet og Dansk Center for Forskningsanalyse gør det for første gang muligt at fastslå danske virksomheders investeringer i forskning og udvikling inden for IKT (IKT-FoU).

Undersøgelsen viser at:

  • Danske virksomheder udfører IKT-FoU for ca. 7,4 mia. kr. i 2003, hvilket svarer til ca. 30 pct. af de samlede private investeringer i FoU.
  • 85 pct. af investeringerne i IKT-FoU foretages i store virksomheder – svarende til 6,3 mia. kr. i 2003. De resterende 1,1 mia. kr. investeres af små og mellemstore virksomheder
  • Tre-fjerdedele af investeringerne i IKT-FoU foretages inden for software
  • 40 pct. af investeringerne i IKT-FoU er rettet mod forretningssystemer og kommunikationssystemer.
  • De største barrierer for IKT-FoU er manglende økonomiske og menneskelige ressourcer
  • 85 pct. af de virksomheder, der investerer i IKT-FoU, har haft samarbejde om deres IKT-FoU. 74 pct. har haft samarbejde med andre virksomheder, 49 pct. med universiteter og 24 pct. med GTS'er.

Resultaterne fra undersøgelsen af danske virksomheders investeringer i IKT-FoU er første del af en samlet kortlægning af investeringerne IKT-FoU i Danmark.

 

Senest opdateret 25. februar 2013