Gå til indhold
Du er her: Forside Publikationer 2007 Uddannelsesforskning – Baggrundsrapport vedrørende et strategisk forskningsprogram

Uddannelsesforskning – Baggrundsrapport vedrørende et strategisk forskningsprogram

Forsideillustrations tekst mangler
I maj 2007 nedsatte Forsknings- og Innovationsstyrelsen en arbejdsgruppe bestående af eksperter inden for uddannelsesforskning.
: 15. november 2007
: 978-87-920-8143-8
: Forsknings- og Innovationsstyrelsen
: 2007
: 25

Publikation fra Styrelsen for forskning og innovation

Det indgår i regeringens globaliseringsstrategi, at der oprettes et strategisk forskningsprogram om uddannelsesforskning. Der afsættes i alt 60 mio. kr. til uddannelsesforskning i årene 2008-2010. Forskningsprogrammet skal understøtte målsætningerne for uddannelsespolitikken i Danmark. Målsætningerne er, at mindst 95 procent af en årgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse og mindst 50 procent af de unge skal have en videregående uddannelse. Samtidig er målet, at uddannelserne skal matche arbejdsmarkendets, samfundets og den enkeltes behov. Derfor skal uddannelserne have en høj kvalitet – også set i et internationalt perspektiv.

I maj 2007 nedsatte Forsknings- og Innovationsstyrelsen en arbejdsgruppe bestående af eksperter inden for uddannelsesforskning. Arbejdsgruppen fik til opgave at udarbejde et fagligt indspil, som Det Strategiske Forskningsråd efterfølgende kan anvende som grundlag for et nyt strategisk forskningsprogram inden for uddannelsesforskning. Det Strategiske Forskningsråd vil efterfølgende igangsætte en proces for udarbejdelsen af et opslag af forskningsmidlerne.

Denne rapport er arbejdsgruppens karakteristik af forskningslandskabet inden for uddannelsesforskning og indeholder arbejdsgruppens anbefalinger til, hvad der bør forskes i.

 

Senest opdateret 23. september 2013