Gå til indhold

Magasinet Humaniora nr. 3 2008

Forsideillustrations tekst mangler
Artikler om forskning i sikkerhedspolitik, om pædofili og moralsk panik, samt om hvordan nytten af humanistisk forskning skal vurderes.
: 08. september 2008
: 0903-2401
: Forskningsrådet for Kultur og Kommunikation Forsknings- og Innovationsstyrelsen
: 48

Om publikationen

Magasinet Humaniora 3:2008 indeholder følgende artikler

” … mere end tusind ord" Af Lene Hansen

Sikkerhedsteorien har indtil nu stort set udelukkende fokuseret på det talte og skrevne ord. Men det visuelles betydning springer i stigende grad i øjnene.

Terror og det postkoloniale Af Cheralyn Mealor

Siden 11. september er opfattelsen af, at man enten er ”med eller imod os”, blevet central i en såkaldt krig mellem civilisation og terror. Postkolonialismen kan være med til at afmystificere retorikken omkring krigen mod terror.

Er det professionelt at være i tvivl? Af Katrine Zeuthen

Sager om seksuelt misbrug kræver viden om den barnlige seksualitets udvikling og en viden om, hvordan børns udvikling altid finder sted og gives betydning i deres nære relationer.

Når tilliden går tabt Af Karen Pallesgaard Munk

Den rene ondskab er i dag kropsliggjort i den pædofile. Samfundet er grebet af en moralsk panik af et omfang, der er ude af proportioner med størrelsen af den reelle fare.

Kan migration føre noget godt med sig? Af Karsten Pærregaard

Migranters bidrag til udviklingen af deres hjemegne er blevet et varmt emne i den vestlige verdens udviklings- og sikkerhedspolitik. Men er en sådan politik klog?

Forskning for folket Af Kaare Aagaard og Niels Mejlgaard

Der er ikke tvivl om, at forskningskommunikation i dag har stor politisk bevågenhed i Danmark. Men forskningskommunikation, der bare pumper informationer ud i samfundet, er en utilstrækkelig strategi.

Udfordringer for en humanistisk videnspolitik Af David Budtz Pedersen

Humanistisk forskning skal ligesom alle andre forskningsområder kunne retfærdiggøre forbruget af offentlige ressourcer over for det omgivende samfund. Men hvordan skal nytten og effekten vurderes?

Det svære valg Af Steen Bruun Jensen

Med den nye gymnasiereform lægges der vægt på elevernes ’rationelle valg’. Hvor gode er de til dét? Og kan alting i virkeligheden planlægges? Interview med Katrin Hjort.

Et samfund uden Gud? Af Viggo Mortensen

En amerikansk religionsforsker har taget den religiøse temperatur på det danske folk: Er Danmark et samfund uden Gud?

Gennem EU’s nåleøje Af Melanie Büscher, Eurocenter

Hvordan bliver det besluttet, hvem der skal have penge fra EU-forskningsrammeprogrammet? Handler det om nepotisme, bestikkelse - eller benhårde faglige kriterier?

 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 13. februar 2013