Gå til indhold
Du er her: Forside Publikationer 2009 Grøn forskning – Status og perspektiver

Grøn forskning – Status og perspektiver

Forsideillustrations tekst mangler
Publikationen indkredse væsentlige grønne forskningsområder og giver et bud på retningen for den fremtidige forsknings- og innovationsindsats med særlig fokus på Videnskabsministeriets område.
: 16. oktober 2009
: 978-87-923-7211-6
: 978-87-923-7212-3
: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelse
: 40

Om publikationen

Publikationen "Grøn forskning – Status og perspektiver" er udarbejdet med henblik på at indkredse væsentlige grønne forskningsområder og give et bud på retningen for den fremtidige forsknings- og innovationsindsats med særlig fokus på Videnskabsministeriets område.

En grøn forsknings- og innovationsindsats skal bidrage til udvikling af ny viden og teknologi, der mindsker belastning af natur, miljø og klima ved eksempelvis at reducere forurening eller ressourceforbrug. Det kan for eksempel dreje sig om udvikling af miljø- og energiteknologier samt nye løsninger inden for trafik, produktion og landbrug.

Den centrale vision i publikationen er, at Danmark udvikler sig til et internationalt center for grøn forskning og innovation. Indsatsen skal
bidrage til at løse danske såvel som globale klima- og miljøudfordringer. Samtidig vil det være en vigtig investering i eksport og beskæftigelse – og dermed i Danmarks fremtidige vækst og velfærd.

Senest opdateret 11. april 2013