Gå til indhold

Erhvervslivets forskning, udvikling og innovation i Danmark i 2010.

Forsideillustrations tekst mangler
Private investeringer i forskning, udvikling og innovation er overraskende steget med knap 6 procent i 2009 og skønnes nu til 2,2 procent af BNP. Men et flertal af virksomheder mener ikke, at krisen er ovre.
: 03. juli 2010
: 1904-4682
: Forsknings- og Innovationsstyrelsen
: 64

Erhvervslivets forskning, udvikling og innovation i Danmark i 2010 (Html)

Om publikationen

Proaktiv reaktion på krisen

Mange virksomheder har tilsyneladende reageret på krisen ved at gå proaktivt til værks i form af øget udvikling og innovation. Det viser rapporten ’Erhvervslivets forskning, udvikling og innovation i Danmark 2010 fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen.

I 2009 oplevede Danmark det største fald i bruttonationalproduktet siden 2. Verdenskrig. Faldet blev på knap 5 procent, og alene industriproduktionen faldt med 15 procent.

Men mange virksomheder har overraskende reageret på krisen ved at investere endnu mere i forskning, udvikling og innovation. Og mange virksomheder, der ikke tidligere var innovative, har satset på produkt- og procesinnovationer i deres virksomhed.

Hovedbudskaber i rapporten:

  • Privat investeringer i forskning, udvikling og innovation (FUI) i 2009 er steget med 4½-6½ procent selvom BNP er faldet 5 procent
  • 17 procent af de virksomheder, der i dag ikke er innovative, planlægger produktinnovation og 8 pct. planlægger procesinnovationer
  • Erhvervslivet deler sig i et A-hold, der kan og vil være vækstlokomotiv for Danmark, og et B-hold, der sakker agter ud på grund af manglende eller utilstrækkelig FUI.
  • Dansk erhvervsliv er på vej til at blive en egentlig videnøkonomi - mange højtuddannede i virksomhederne og øget FoU. Og innovationsevnen forventes igen at komme i vækst.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 27. marts 2013