Gå til indhold

Magasinet Humaniora 1:10

Forsideillustrations tekst mangler
I det 17. århundrede var det for både lærde og almuen en reel mulighed, at Djævelen kunne tage bo i kroppen. Læs om djævlebesættelse, organdonation, filmmanuskripter og meget mere i det nye nummer af Magasinet Humaniora.
: 13. april 2010
: 0903-2401
: 1904-1357
: Det frie forskningsråd | Kultur og Kommunikation. Forsknings- og Innovationsstyrelsen.
: 40

Om publikationen

Magasinet Humaniora 1:2010 indeholder:

Herskab i en brydningstid

Af Poul-Erik Philbert.

Herskabsrollen var under stærk påvirkning af de borgerlige dyder i midten og slutningen af 1800-tallet. Signe Steen Boeskov har forsket i den.

Djævlebesættelser i Danmark

Af Louise Nyholm Kallestrup.

For folk i Danmark efter Reformationen var det for både lærde og almuen en reel mulighed, at Djævelen kunne tage bo i kroppen.

dr.dk’s historie 1996-2006 — et eksempel på webhistorie

Af Niels Brügger.

Webhistorie har endnu ikke konstitueret sig klart som forskningsfelt. Det forsøger et forskningsprojekt, der beskriver dr.dk’s tidlige historie, at råde bod på.

Kritik, journalistik og Asmaas valgkamp 2007

Af Signe Kjær Jørgensen.

Hvorfor ender unge, ambitiøse muslimer så tit i pressens gabestok? Skyldes det, at de er tvetungede, eller er årsagen, at vi stiller dem spørgsmål, som gør det svært at svare klart?

Når døden giver nyt liv

Af Linda Bang Jessen.

Der er kun lidt viden om, hvordan personale, pårørende og samfundet generelt håndterer de svære spørgsmål om organdonation. Interview med Anja Marie Bornø Jensen.

Nye ideer til dansk film

Af Steen Bruun Jensen.

En film instrueres af en filminstruktør på baggrund af et manuskript, som en manuskriptforfatter eller instruktøren selv har skrevet. Eller også finder man nye måder at gøre det på. Eva Novrup Redvall har skrevet ph.d.-afhandling om manuskriptskrivning og idéudvikling i dansk film.

EliteForsk-priser til fire unge humanister

Uddelingen af Videnskabsministeriets EliteForsk-priser og -rejsestipendier fandt sted den 27. januar på Glyptoteket i København.

Det frustrerende møde mellem forsker og journalist

Af Steen Bruun Jensen.

Nyt forskningsprojekt skal bringe forskere og journalister på bølgelængde. Interview med Charlotte Wien.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 27. marts 2013