Gå til indhold

Access to Research and Technical Information in Denmark (Adgang til forskningsresultater og teknisk information i Danmark)

Forsideillustrations tekst mangler
Små og mellemstore virksomheder har brug for lettere og billigere adgang til forskningsartikler, patentinformation, videnskabelige og tekniske standarder, teknisk information og markedsinformation.
: 16. maj 2011
: 978-87-923-72-871
: Forsknings- og Innovationsstyrelsen
: 2011
: 65

Publikation fra Styrelsen for forskning og innovation

Små og mellemstore virksomheder udgør en væsentlig del af samfundsøkonomien og har stor betydning for innovation og vækst. Det er derfor vigtigt, at de har adgang til og gør brug af forskningsresultater. Denne rapport undersøger behov og brug af videnskabelig og teknisk information blandt videnbaserede små og mellemstore virksomheder i Danmark.  

Det viser sig imidlertid, at det er vanskeligt at få adgang til forskningsartikler, patentinformation, videnskabelige og tekniske standarder, teknisk information og markedsinformation.

Adgangsbarrierer og forsinkelser koster penge. Det tager ifølge rapporten i gennemsnit 2,2 år længere at udvikle eller introducere nye produkter uden brug af akademisk forskning. For nye produkter vil en forsinkelse på 2,2 år medføre, at en virksomhed gennemsnitligt mister omkring 36 mio. kr. i omsætning.

Rapporten konkluderer, at der er brug for lettere og billigere adgang til forskningsartikler, patenter, love og administrative bestemmelser samt markedsinformation.

Rapporten er på engelsk med dansk sammenfatning.

Baggrund:

Undersøgelsen er udfærdiget af John Houghton fra Centre for Strategic Economic Studies, Victoria University, Alma Swan og Sheridan Brown fra Key Perspectives Limited for Forsknings- og Innovationsstyrelsen og Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek.

Undersøgelsen er baseret på 98 besvarelser af kvantitativ spørgeskemaundersøgelse samt 23 kvalitative interviews.

 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 25. september 2015