Gå til indhold

Klynger er forskellige - klynge og netværkspolitik med fokus på klynge- og netværksledelse skaber økonomisk vækst

Forsideillustrations tekst mangler
Dansk sammenfatning af den engelsksprogede rapport, som viser at netværkspolitik med fokus på excellent klynge- og netværksledelse skaber økonomisk vækst
: 04. oktober 2011
: 978-87-92776-21-1
: 978-87-92776-22-8
: Danish Agency for Science, Technology and Innovation
: 2011
: 130

Publikation fra Styrelsen for forskning og innovation

Den økonomiske udvikling i klynger og netværk afhænger ikke kun af geografi. De ting, der har betydning, er fx styrelse og ledelse, udbud af virksomhedsrelevante ydelser, klyngernes alder, størrelse, teknologiområde og graden af internationalisering.

Stort internationalt benchmarkprojekt

Et benchmarkingprojekt, som er igangsat af Forsknings- og Innovationsstyrelsen og Rådet for Teknologi og Innovation under uddannelsesministeriet analyserer 140 klynge- og netværksorganisationer og 16 klynge- og netværksprogrammer i Danmark, Tyskland, Polen, Sverige, Norge, Island, Finland, Frankring og Grækenland.

Klynger er forskellige

Projektet viser, at klynger er forskellige og har brug for individuel støtte for at kunne udvikle sig til klynger i verdensklasse.

Dette er en af flere hovedpointer, som beskrives i den rapport, som er kommet ud af projektet. Rapporten er lavet i tæt samarbejde mellem parterne, kommer endvidere med en række anbefalinger til excellent klynge- og netværkspolitik.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 13. august 2015