Gå til indhold
Du er her: Forside Publikationer 2011 Manual for økonometriske effektmålinger af innovationspolitik

Manual for økonometriske effektmålinger af innovationspolitik

Forsideillustrations tekst mangler
Innovationsmanualen er et tilbud til programejere, som arbejder med innovationspolitiske virkemidler, og som gerne vil måle og dokumentere effekten af deres politik.
: 14. september 2011
: Forsknings- og Innovationsstyrelsen
: 2011
: 18

Manual for økonometriske effektmålinger af innovationspolitik (Html) 

Publikation fra Styrelsen for forskning og innovation

Nyt redskab

Der er udarbejdet en ny manual for, hvordan arbejdet med effektmålinger af innovationspolitikken foregår.

Den er baseret på de nyeste forskningsmetoder inden for økonomisk forskning. Manualen kaldes ”CIM – Central InnovationsManual for Excellente Økonometriske Effektmålinger”.

Økonometrisk effektmåling

Excellent økonometrisk effektmåling benyttes til at måle et innovationspolitisk virkemiddel, der er gennemført efter nyeste økonometriske forskningsmetoder.

CIM fastlægger mindstekrav og standarder ved gennemførelse af effektmålinger af forsknings-, innovations- og erhvervspolitikken.

Hvem skal bruge manualen?

Målgruppen for CIM er særligt programejere i ministerier og styrelser, som ønsker at få bedre informationer om de bedste metoder til effektanalyser.

Manualen bør også læses af eksterne eksperter, interessenter og professionelle, som er interesseret i at følge med og have en dialog med Videnskabsministeriet om dokumentation af innovationspolitikken.

Fælles ramme for målinger

CIM skal bidrage til at gøre det muligt at sammenligne nøgleperformance indikatorer og effektmålinger på tværs af programmer i Danmark og udlandet.

 

Senest opdateret 15. august 2019