Gå til indhold
Du er her: Forside Publikationer 2011 Mindre virksomheders deltagelse i forskningsaktiviteter

Mindre virksomheders deltagelse i forskningsaktiviteter

Forsideillustrations tekst mangler
Analyse af SMV-deltagelse i DSF-bevillinger og RTI’s forskningskuponordning
: 26. september 2011
: DAMVAD
: 2011
: 165

Publikation fra Styrelsen for forskning og innovation

Små og mellemstore virksomheders deltagelse i Det Strategiske Forskningsråds forskningsaktiviteter
Det Strategiske Forskningsråd har fået udarbejdet en analyse af små- og mellemstore virksomheders (SMV) deltagelse i strategiske forskningsaktiviteter. Analysen er udarbejdet af DAMVAD og indeholder også en analyse af Rådet for Teknologi og Innovations forskningskupon.

Målgruppen for deltagelse i forskningsaktiviteter i Det Strategiske Forskningsråd er især virksomheder, som selv udfører forsknings- og udviklingsaktiviteter.

I perioden 2007 – 2009 deltog små og mellemstore virksomheder i 108 bevillinger ud af i alt 203 bevillinger, heraf var der SMV-deltagelse i 88 af de almindelige bevillinger. I 20 bevillinger deltog de små og mellemstore virksomheder inden for den såkaldte særlige SMV-ordning, hvor virksomheden knyttes til forskningsaktiviteten efter start og kun for en kortere periode på ca. et år.

Analysen har vist, at SMV’erne har udbytte af at deltage i de støttede forskningsaktiviteter, men udbyttet er større ved deltagelse i de almindelige bevillinger end gennem den særlige SMV-ordning, hvortil søgningen også har været begrænset.

På denne baggrund – og i lyset af at Rådet for Teknologi og Innovation har flere specifikke tilbud til små og mellemstor virksomheder – har Det Strategiske Forskningsråd besluttet at fokusere sin indsats for små og mellemstore virksomheder til deltagelse i de almindelige bevillinger og SPIR (Strategic Platform for Research and Innovation).

 

Senest opdateret 14. august 2019