Gå til indhold
Du er her: Forside Publikationer 2011 Universiteternes iværksætterbarometer 2010

Universiteternes iværksætterbarometer 2010

Forsideillustrations tekst mangler
Iværksætterbarometret giver et overblik over det fokus, der er på de danske universiteter i forhold til at fremme entreprenørskab. Dette års iværksætterbarometer vil fokusere på tiltag på universiteterne og bringe data fra Fonden for Entreprenørskabs kortlægning af uddannelse i entreprenørskab.
: 12. december 2011
: 978-87-92776-06-8
: Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling
: 2011
: 15

Publikation fra Styrelsen for forskning og innovation

Danmarks fremtidige konkurrenceevne styrkes af, at uddannelsessystemet stimulerer de studerendes evner til at tænke nyt, se muligheder og omsætte ideer til værdi - med andre ord at være entreprenøriel. Et højt kompetenceniveau og en højere andel af iværksættere og ansatte med en videregående uddannelse øger væksten og produktiviteten blandt nye virksomheder.

Det seneste år er der skabt basis for en samlet indsats gennem etableringen af Fonden for Entreprenørskab, der arbejder for at fremme uddannelse af undervisere, udvikling af undervisningsmetoder og undervisningsforløb mv. for elever og studerende på alle uddannelsesretninger. Fonden støtter bl.a. universiteterne gennem rådgivning og midler til udvikling af kurser. Herudover udvikler Fonden en række evalueringsmetoder, som kan give regeringen et forbedret beslutningsgrundlag i fremtiden.

Iværksætterbarometret giver et overblik over det fokus, der er på de danske universiteter i forhold til at fremme entreprenørskab. Dette års iværksætterbarometer vil særligt fokusere på konkrete tiltag på universiteterne og bringe data fra Fonden for Entreprenørskabs kortlægning af uddannelse i entreprenørskab.

 

Senest opdateret 13. august 2015