Gå til indhold
Du er her: Forside Publikationer 2012 Peer-Review of the Danish Research and Innovation System: Strengthening innovation performance

Peer-Review of the Danish Research and Innovation System: Strengthening innovation performance

Peer-Review of the Danish Research and Innovation System: Strengthening innovation performance
Som indspil til arbejdet med regeringens innovationsstrategi er det danske forsknings- og innovationssystem blevet evalueret af en international ekspertgruppe. Eksperternes anbefalinger kan læses i denne rapport.
: 27. september 2012
: 2012
: 46

Den internationale evaluering af det danske forsknings- og innovationssystem er gennemført af European Research Area Committee, ERAC. 

Det såkaldte ERAC peer-review peger på, at det danske system fungerer godt, men også at der er ting, som kan forbedres. Blandt andet bør innovationspolitikken i højere grad bidrage til at løse samfundsmæssige udfordringer, og bevillingssystemet bør forenkles.

Anbefalingerne har spillet ind til regeringens innovationsstrategi ”Danmark Løsningernes Land”. Efterfølgende er dette fulgt op med etablering af en række samfundspartnerskaber for innovation og med sammenlægning af en række tidligere bevillingsorganer til Danmarks Innovationsfond.

Senest opdateret 13. august 2015