Forskningsbarometeret belyser kvaliteten og profilen af dansk forskning i et internationalt perspektiv
Publikationer 2012
Danmarks nationale innovationsstrategi - 'Danmark - Løsningernes Land. Styrket samarbejde og bedre rammer for innovation i virksomhederne' omfatter 27 initiativer, som skal sikre en tættere kobling mellem forskning, uddannelse og innovation i virksomhederne
Evaluering af postdocfinansiering i Det Frie Forskningsråd.
Kommercialisering af forskningsresultater - Statistik 2011
"Tal om forskning" er Styrelsen for Forskning- og Innovations årlige bevillingsstatistik, der indeholder centrale bevillingstal for Danmarks Grundforskningsfond, Det Frie Forskningsråd, Det Strategiske Forskningsråd, Højteknologifonden og Rådet for Teknologi og Innovation.
Udarbejdet af DAMVAD for Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte
Kortlægningen tilvejebringer et aktuelt overblik over det danske forsknings- og udviklingsarbejde på social- og velfærdsområdet, videnspredning af forskningen og samarbejde med praksisfeltet.
Følgegruppen for pædagoguddannelsen har færdiggjort sit anbefalingsarbejde til styrkelse af pædagoguddannelsen. Resultatet af følgegruppens anbefalingsarbejde er denne publikation.
Det Strategiske Forskningsråd ønsker med denne publikation at give en samlet oversigt over de forskningsaktiviteter, rådet har støttet i 2011.
Publikationen er blevet til i anledning af konferencen Europe INNOVA 2012, som holdes den 23.-24. oktober i København. På konferencen er Europas indsats for at fremme innovation til diskussion under overskriften: Gør vi det godt nok?
Danske virksomheder i FP7 er i fokus i dette nummer. Vi går bag tallene i en ny rapport og giver stemme til to af de danske virksomhedsdirektører, der har succes i FP7. Vi gør status på forhandlingerne om Horizon 2020 og fortæller om de aktuelle ansøgningsfrister i FP7.
Som indspil til arbejdet med regeringens innovationsstrategi er det danske forsknings- og innovationssystem blevet evalueret af en international ekspertgruppe. Eksperternes anbefalinger kan læses i denne rapport.
Ekstern analyse af samarbejdet mellem Studievalgcentrene og relevante aktører samt Studievalgcentrenes ydelser.
De danske innovationsnetværk har i 2011 hjulpet markant flere virksomheder med deres innovation sammenlignet med tidligere år. Det viser den seneste måling af innovationsnetværkenes resultater i performanceregnskabet for 2012.
Ekstern analyse af, hvordan efterspørgslen efter ph.d.er vil udvikle sig i de kommende år.
Her finder du en gennemgang af GTS-nettets nøgletal og aktiviteter i 2011. GTS-nettet udvikler og formidler ny teknologisk viden til dansk erhvervsliv, specielt SMV'ere.
I årsrapporten for 2011 præsenterer Rådet for Teknologi og Innovation årets indsats.
EU-INFORMATION gør status på det danske formandskab i EU og forhandlingerne om Horizon 2020. Vi bringer succeshistorier om danske STRECON og Fluxome, fortæller om den sidste store ansøgningsrunde til FP7 på 75 mia. kroner og meget mere.
FORSK2020-kataloget udpeger med afsæt i en række væsentlige samfundsudfordringer løfterige forskningsområder for Danmark i forhold til vækst, beskæftigelse og velfærd.
Rapporten ”Offentlig forskning - effekter på innovation og økonomisk vækst” samler forskningsbidrag om, hvor og hvordan offentlig forskning påvirker den danske samfundsøkonomi.
Danmark og Sverige er værter for af en af verdens største og mest avancerede fælleseuropæiske forskningsfaciliteter European Spallation Source (ESS). ESS har gennem de seneste år gennemført et omfattende udviklingsarbejde, der har haft til opgave at fastlægge det endelige design og budget for ESS.
Instruktion til tilskudsmodtagere om gældende regler og praksis ved administration af tilskud fra Uddannelsesministeriets tips- og lottomidler til fremme af forskning og forskningsrelaterede aktiviteter.
Forløbsanalysen beskriver beskæftigelses- og videreuddannelsesmønstre for de forskellige maritime uddannelser og afsluttes med en beregning af erstatningsbehovet for maritimt uddannede til maritime jobs.
Flerårige finansielle rammer for forskning og uddannelse, øget frihed for universiteterne til at tilrettelægge ph.d.-uddannelserne, yngre ph.d.er samt udvikling af et videnbarometer er nogle af de anbefalinger, som er i årsrapport 2011 – ’Det værdiskabende universitet.
Rapport af 30. april 2012 om særligt tilsyn med Handelshøjskolen i København (2011/2012).
Handlinger tilknyttet webside