Gå til indhold
Du er her: Forside Publikationer 2012 Innovationsnetværk Danmark - Performanceregnskab 2012

Innovationsnetværk Danmark - Performanceregnskab 2012

Forsideillustrations tekst mangler
De danske innovationsnetværk har i 2011 hjulpet markant flere virksomheder med deres innovation sammenlignet med tidligere år. Det viser den seneste måling af innovationsnetværkenes resultater i performanceregnskabet for 2012.
: 12. september 2012
: 1902-8555
: Styrelsen for Forskning og Innovation
: 28

Om publikationen

De danske innovationsnetværk har i 2011 hjulpet markant flere virksomheder med deres innovation sammenlignet med tidligere år. Sidste år udviklede over 700 virksomheder nye produkter, ydelser eller processer som følge af netværkenes aktiviteter. Det er mere end dobbelt så mange som året før. Samtidig fik over 1800 virksomheder i 2011 tilført nye kompetencer, der øger deres evne til at innovere. Også her er der tale om en fordobling i forhold til 2010. Det viser den seneste måling af innovationsnetværkenes resultater i performanceregnskabet for 2012.

To tredjedele af de knap 6.000 virksomheder, som deltager i innovationsnetværkene, er små virksomheder med under 50 ansatte.

Kerneopgaven for innovationsnetværkene er at bygge bro mellem erhvervslivet og den store produktion af viden, der foregår på universiteter, uddannelsesinstitutioner samt teknologiske serviceinstitutter (GTS-institutter).

Målt over årene har innovationsnetværkene oplevet støt fremgang. Resultaterne i år er dog særligt gode. Det skyldes blandt andet at nogle netværk har eksisteret så længe, at resultaterne af deres arbejde for alvor viser sig nu. Det tager nemlig tid at skabe tillid, kortlægge virksomhederne behov og bygge bro mellem virksomheder og videninstitutioner.

Samtidig er innovationsnetværkene blevet dygtigere til at skræddersy deres aktiviteter til virksomhedernes konkrete behov. Netværkene udbyder en bred vifte af aktiviteter, som skal give danske virksomheder et innovationsløft. Lige fra viden om den nyeste teknologiske udvikling, deltagelse i faglige netværk, matchmaking med relevante videnpersoner til deltagelse i større innovationsprojekter og internationale messer.

Læs mere om innovationsnetværkenes resultater i performanceregnskabet for 2012.

 

Senest opdateret 13. august 2015