Gå til indhold
Du er her: Forside Publikationer 2013 De skjulte helte - Produktivitetssucceser i dansk industri

De skjulte helte - Produktivitetssucceser i dansk industri

Forsideillustrations tekst mangler
Succesfulde danske industrivirksomheder har klaret sig godt gennem den økonomiske krise ved at vise en vilje til vækst, en stærk orientering imod omverdenen samt internationale værdikæder og et konstant fokus på værdiskabelse i samarbejde med deres kunder. Det viser analysen ”De skjulte helte”.
Kontakt
Kåre Nordahl Larsen
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 84 30
Email: knj@ufm.dk
: 19. september 2013
: 978-87-92776-75-4
: 2013

Styrket gennem krisen - de skjulte helte

Analysen afdækker den danske industrielle mellemklasses økonomiske performance, samt hvad der kendetegner den tredjedel af virksomhederne – de skjulte helte - som er kommet styrket ud af kriseårene.

Analysen konkluderer, at det - trods krisen - i høj grad er muligt at drive succesfuld industrivirksomhed i Danmark. De skjulte helte er robuste i den internationale konkurrence fordi de udmærker sig ved vilje til vækst og en stærk international orientering i deres værdiskabelse.

Industrien rummer et uudnyttet jobpotentiale

Rapporten viser, at en tredjedel af de danske fremstillingsvirksomheder har præsteret vækst på trods af den økonomiske krise og at industrien rummer et delvist overset jobpotentiale.

Jævnt fordelt over hele Danmark ligger cirka 250 industrivirksomheder, som det er lykkedes at komme gennem krisen uden at miste momentum. Virksomhederne har formået at tilpasse sig vilkårene på verdensmarkedet, og de har trods krisen præsteret højere vækst i omsætning værditilvækst pr. ansat end blandt andre industrivirksomheder.

En tredjedel af virksomhederne viser vejen frem

Cirka en tredjedel af de danske fremstillingsvirksomheder med mellem 50 og 500 ansatte udviser en særlig evne til at blive og forblive internationalt markedsførende. Analysen kalder dem ’de skjulte helte’, fordi disse virksomheders succes hidtil er nærmest ufortalt.

Analysen er udført af Teknologisk Institut for Rådet for Teknologi og Innovation.

Senest opdateret 15. august 2019