Du er her: Forside Publikationer 2014 Analyses of the scholarly and scientific output from grants funded by the Danish Council for Independent Research from 2005 to 2008

Analyses of the scholarly and scientific output from grants funded by the Danish Council for Independent Research from 2005 to 2008

Forsideillustrations tekst mangler
I forbindelse med evalueringen af Det Frie Forskningsråd (DFF)har Center for Forskningsanalyse( CFA) gennemført en bibliometrisk analyse af DFF’s forskningsoutput.
: 21. oktober 2014

Analysen er med til at underbygge evalueringens overordnede resultat, nemlig at DFF spiller en væsentlig rolle i det danske forskningsøkosystem. Generelt set har forskningsartikler knyttet til bevillinger fra DFF i perioden 2005-2008 en meget høj international gennemslagskraft i det videnskabelige samfund. 19 % af DFF artiklerne er bland de 10 % mest citerede artikler i verden fra samme periode.

Mange af artiklerne knyttet til DFF er endvidere publiceret i tidsskrifter med høj gennemslagskraft og synlighed. Analyserne er overvejende baseret på artikler fra naturvidenskab, sundhedsvidenskab og teknisk videnskab og til dels også samfundsvidenskab. Disse områder er dem, der bedst kan sammenlignes internationalt i forhold til gennemslagskraft.

Senest opdateret 15. august 2019