Sektorregnskabet indeholder oplysninger om institutionernes økonomi og aktiviteter i perioden 2010-2013.
Publikationer 2014
Sektorregnskabet indeholder oplysninger om institutionernes økonomi og aktiviteter i perioden 2010-2013.
Mønsterbryderkorpset har i deres publikation formuleret ti konkrete anbefalinger, der skal være med til at sikre, at dem, der har lysten, motivationen og evnerne, i højere grad får muligheden for at udvikle, bruge og udfolde deres talent gennem en videregående uddannelse.
Formålet med publikationen er at informere og inspirere undervisere og ansatte på de videregående uddannelser og udbrede kendskabet til og brugen af Erasmus+ Videregående Uddannelse: Staff Mobility.
Kursuskataloget beskriver de forskellige kurser om Horizon 2020, som EuroCenter i Styrelsen for Forskning og Innovation udbyder i 2015. Kurserne giver dig faglig viden, inspiration og værktøjer til dit arbejde med funding fra EU’s forsknings- og innovationsprogram, Horizon 2020.
'Uddannelsesfremsyn på sundhedsområdet med særligt fokus på professionsbacheloruddannelserne' er en kortlægning af fremtidens kompetencebehov i sundhedsvæsenet.
Research and Innovation Indicators 2014, tidligere Forskningsbarometeret, belyser profilen af dansk forskning i et internationalt perspektiv.
Der er stor opbakning til forskning og ny teknologi i den danske befolkning.
Dansk forskning skal udøves i en kultur, der respekterer ærlighed, gennemsigtighed og ansvarlighed.
I denne publikation præsenterer Det Frie Forskningsråd fire forskningsprojekter støttet af rådet, der har ført til udviklingen af nye teknologier eller produkter, som er kommet såvel danske som udenlandske virksomheder til gavn.
Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU) afgiver hermed årsberetning for perioden 1. januar 2011 – 31. august 2014.
Publikationen giver et overblik over det danske vejledningssystem i uddannelsessektoren.
En folder, der præsenterer det danske Euroguidance Center.
For første gang er der udarbejdet en redegørelse for det forsknings- og innovationspolitiske område.
På vegne af Uddannelses- og Forskningsministeriet har et internationalt panel, bestående af seks fremtrædende eksperter fra Europa og Nordamerika, evalueret Det Frie Forskningsråds (DFF) præstation samt analyseret DFF’s rolle og ikke mindst funktion i det danske forskningssystem.
I forbindelse med evalueringen af Det Frie Forskningsråd (DFF)har Center for Forskningsanalyse( CFA) gennemført en bibliometrisk analyse af DFF’s forskningsoutput.
Grønne fiberflasker. Kulfiber komposit både. Grundforskning i plante robot-teknologi. Nye metoder til varmeisolering af gamle huse. Det er blot et par af de idéer, som danske firmaer og forskere nu kan forfølge. Vi bringer interviews med fire bevillingsmodtagere og fortæller nyt om Horizon 2020.
I forlængelse af konferencen om psykisk arbejdsmiljø og dialog den 27. marts 2014, er der udarbejdet et inspirationskatalog med forslag til den fortsatte udvikling af det gode psykiske arbejdsmiljø på universiteterne.
Uddannelses- og Forskningsministeriet giver her en status for medbestemmelse og medinddragelse for medarbejdere og studerende på universiteterne.
Evalueringen tager temperaturen på samarbejdet mellem universiteterne og erhvervslivet og giver en række bud på, hvordan man yderligere kan styrke vidensamarbejde og teknologioverførsel i Danmark.
I forlængelse af aftalen om fordeling af forskningsreserven i 2014, er der udført en kortlægning af offentlig fiskeriforskning samt innovations-, viden- og erhvervssamarbejder i fiskerierhvervet.
I tilknytning til indsatsen for øget social mobilitet i de videregående uddannelser har Styrelsen for Videregående Uddannelser udarbejdet en kvalitativ analyse, som blev offentliggjort den 29. september 2014 på Mønsterbryderdagen.
Denne kvantitative analyse er udarbejdet af Styrelsen for Videregående Uddannelse i tilknytning til indsatsen for øget social mobilitet i de videregående uddannelser. Analysen blev offentliggjort den 29. september 2014 på Mønsterbryderdagen.
Kompendiet er en samling af nogle af de vigtigste analyser af det danske innovationssystem og af nordiske virksomheders investeringer i forskning og udvikling. Derudover indeholder kompendiet en opdateret version af CIM – manualen, kaldet ”CIM 2.0”.
Den årlige FUI-prognose sætter fokus på erhvervslivets forventninger til deres investeringer i forskning, udvikling og innovation i 2014
Det rådgivende udvalg for vurdering af udbud af videregående uddannelser (RUVU) har efter de første to gennemførte prækvalifikationsrunder samlet op på resultater og erfaringer.
I 2013 yder den maritime uddannelsessektor igen fine præstationer; aktiviteten steg for tredje år i træk, og der blev leveret uddannelser i internationale kvalitetsstandarder indenfor en sund økonomi.
I forlængelse af aftalen om fordeling af forskningsreserven i 2014 til tværgående forskningsinitiativer, er der udført en kortlægning af kystturismeforskning i Danmark.
Horizon 2020 er godt i gang, og mange har indsendt en ansøgning. I EU-Information bringer vi interviews med to ansøgere om deres ambitioner og udfordringer undervejs. Magasinet sætter også spot på styrelsens politiske arbejde i relation til H2020 og rådgivende indsats over for danske ansøgere.
Performanceregnskabet præsenterer de vigtigste nøgletal for GTS-nettet. Formålet med det årligt tilbagevendende performanceregnskab er at give offentligheden et indblik i den rolle, som det samlede GTS-net spiller i det danske innovationsfremmesystem.
Handlinger tilknyttet webside