Gå til indhold
Du er her: Forside Publikationer 2014 Kortlægning af behovet for energilagring i det fremtidige danske energisystem

Kortlægning af behovet for energilagring i det fremtidige danske energisystem

Forsideillustrations tekst mangler
Batterier, termisk energilagring og lagring af energi i kemiske forbindelser. Det er de tre områder inden for lagring af energi, som der skal arbejdes målrettet med frem mod målet om et fossilfrit energisystem i 2050.
: 25. februar 2014
: 2014
: 136

Det fremhæves i en kortlægning, som Det  Strategiske Forskningsråd og de danske energiprogrammer EUDP, ForskEL & ForskVE, ELFORSK og Green Labs i fællesskab har fået udarbejdet. Rapporten beskriver kort analyser af behovet for energilagring i fremtiden og giver vurderinger af, hvor i energisystemet lagring af energi kan forventes at spille en rolle. Herunder også analyse af, hvorledes lagret energi kan bidrage til øget fleksibilitet i det fremtidige energisystem.
Rapporten har endvidere anbefalinger til vigtige områder til forskning, udvikling og demonstration af teknologier inden for energilagring.

Allan Schrøder Pedersen, sektionsleder for DTU Energikonvertering, har stået i spidsen for arbejdet og har fået hjælp af en bredt forankret projektgruppe med repræsentanter fra både forsknings- og industrimiljøer. Rapporten blev bestilt af formændene for energiforskningsprogrammerne i foråret 2013. Her udpegede de energilagring som et af tre væsentligste områder, der skal bidrage til den grønne omstilling frem mod 2050. De to andre områder er Smart Grid og energieffektivisering i boliger.

Senest opdateret 15. august 2019