Du er her: Forside Publikationer 2018 Drones - Mapping Potential Collaborators in the American Drone Research Environment

Drones - Mapping Potential Collaborators in the American Drone Research Environment

Drones - Mapping Potential Collaborators in the American Drone Research Environment
Det danske innovationscenter i Silicon Valley har udarbejdet en ICDK Outlook, der fokuserer på mulige samarbejde med amerikanske aktører inden for droneområdet. USA står bag den største andel af den globale forskning på droneområdet og er derfor en vigtig partner for danske forskere og virksomheder.
Kontakt
Karin Ilsøth Rasmussen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 13
Email: kra@ufm.dk
: 19. juni 2018
: 978-87-93706-01-9
: Styrelsen for Forskning og Uddannelse
: 2018

Rapporten består af tre dele. Først præsenteres de overordnede rammer for det amerikanske miljø, der viser den store volumen af droneaktiviteter inden for forskning, entreprenørskab og erhverv. Dernæst uddybes den amerikanske lovgivning på droneområdet, der viser at amerikanske delstater ligesom Danmark i vidt omfang har adgang til avancerede testfaciliteter og fleksible juridiske rammer. Afslutningsvist identificeres universiteter og forskere, som overfor ICDK har tilkendegivet interesse for konkrete samarbejder.
Rapporten er et supplement til den kortlægning af syv internationale dronemiljøer, som Uddannelses- og Forskningsministeriet udgav i december 2016 med afsæt i de lande, hvor Danmark har innovationscentre.

Læs kortlægningen fra 2016 her (publikation)

Denne rapport fokuserer udelukkende på USA og går et spadestik dybere.

Senest opdateret 29. august 2018