Gå til indhold
Du er her: Forside Publikationer 2019 Civile raketaktiviteter - Rapport fra den tværministerielle arbejdsgruppe om regulering og myndighedsorganisering af civile raketaktiviteter

Civile raketaktiviteter - Rapport fra den tværministerielle arbejdsgruppe om regulering og myndighedsorganisering af civile raketaktiviteter

Forside til rapport om civile raketaktiviteter
En tværministeriel arbejdsgruppe har set på gældende regulering og myndighedsorganisering af civile raketaktiviteter og kommer med en række anbefalinger.
: 24. april 2019
: 978-87-93807-03-7
: Uddannelses- og Forskningsministeriet
: 2019
: 74

I de senere år er civile raketaktiviteter i Danmark steget i omfang. De mulige skadevirkninger ved fejlslagne raketaktiviteter er betydelige. Dette understreger behovet for, at civile raketaktiviteter finder sted på et sikkerhedsmæssigt forsvarligt grundlag. Et udredningsarbejde mellem relevante ministerier i foråret 2017 konstaterede, at den aktuelle regulering af civil raketaktivitet er utilstrækkelig, myndighedsorganiseringen spredt og usammenhængende, samt at raketaktiviteter i Danmark i dag ikke hviler på et sikkerhedsmæssigt forsvarligt grundlag.

Regeringen besluttede derfor at nedsætte en tværministeriel arbejdsgruppe, som har afdækket gældende regulering og myndighedsorganisering af civile raketaktiviteter, særligt i området under 100 km over havets overflade, og opstillet modeller for fremtidig regulering og myndighedsorganisering af raketaktiviteter.

Senest opdateret 24. april 2019