Du er her: Forside Publikationer 2019 Den offentlige sektors rolle i forskning

Den offentlige sektors rolle i forskning

Forsideillustrations tekst mangler
Ny analyse giver ny indsigt i hvilken rolle det offentlige spiller på forskningsområdet. Analysen viser, at det offentlige kan spille en vigtig rolle på forskningsområdet, hvor det private marked ikke løfter opgaven. Det kan løfte den samlede samfundsgevinst af forskning.
Kontakt
Thomas Blomgren-Hansen
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 83 14
Email: tbh@ufm.dk
: 21. marts 2019
: 2019

Det offentlige bruger 1 pct. af BNP på forskning. Det er derfor vigtigt at få afklaret, hvilken rolle det offentlige skal spille for at styrke den samlede samfundsmæssige gevinst af forskning.
Analysen når på baggrund af bl.a. teorien om markedsfejl frem til, at det offentlige spiller en vigtig komplementerende rolle, som løfter den samfundsøkonomiske værdi af forskning. Det er imidlertid vigtigt, at den offentlige indsats målrettes mod de områder, hvor det offentlige har en særlig rolle. Analysen når på baggrund af gennemgangen frem til en række principper for, hvor det offentlige kan spille en særlig rolle på forskningsområdet.
Analysen er udarbejdet som led i arbejdet i regeringens tværministerielle udvalg om effekterne af forskning, som blev nedsat i februar 2017.

Senest opdateret 21. marts 2019