Gå til indhold
Du er her: Forside Publikationer 2019 Entrepreneurship for students and young researchers in California

Entrepreneurship for students and young researchers in California

Forsideillustrations tekst mangler
Det danske innovationscenter i Silicon Valley har udarbejdet en Outlook-rapport om entreprenørskab. Rapporten giver en introduktion til, hvordan udvalgte amerikanske universiteter arbejder med at understøtte entreprenørskab blandt forskere og studerende.
: 02. maj 2019
: 978-87-93706-43-9
: Styrelelsen for Forskning og Uddannelse
: 2019
: 21

Rapporten viser eksempler fra tre universiteter i USA, der er blandt de bedste til at understøtte iværksættere og integrere entreprenørskab i undervisning: UC Berkeley, Stanford University og UC San Diego. Disse tre universiteter har gennem en årrække skabt imponerende resultater. Alene UC Berkeley og Stanford har siden 2006 dimitteret flere end 2200 iværksættere, hvis start-ups er kommet igennem nåleøjet til venturekapital. På baggrund af interview og besøg ved de tre universiteter viser rapporten, at der ikke findes én fast opskrift på, hvordan et universitet bedst understøtter entreprenørskab, men peger på fem vigtige ingredienser, der går på tværs af universiteterne:

  • Entreprenørskabsprogrammer er målrettet alle studerende – også dem, der ikke skal være iværksættere
  • Programmer opbygges i samarbejde med private industri
  • Tværfaglig forankring af entreprenørskabsprogrammer
  • Decentral programudvikling men støtte og opbakning fra ledelsen
  • Transparens og komplementaritet på tværs af økosystemet.

Rapporten præsenterer desuden et udpluk af programmer fra de tre universiteters økosystemer, der giver eksempler på, hvordan man indretter programmerne i Californien.

Senest opdateret 02. maj 2019