Gå til indhold
Du er her: Forside Publikationer 2019 Green Challenge - en forskningskonkurrence om at udvikle banebrydende løsninger, der giver håb for fremtiden

Green Challenge - en forskningskonkurrence om at udvikle banebrydende løsninger, der giver håb for fremtiden

Forsideillustrations tekst mangler
Green Challenge er en forskningskonkurrence, hvor forskere skal komme med løsninger på tre centrale samfundsudfordringer inden for klima og miljø. Green Challenge skal skabe en bedre fremtid, og der er i alt 27 mio. kr. på højkant.
Kontakt
Trine Søndergaard
Chefkons. m. personaleledelse
Tlf.: +45 72 31 80 09
Email: tri@ufm.dk
: 18. marts 2019
: 978-87-93807-01-3
: Uddannelses- og Forskningsministeriet
: 2019
: 17

Den måde, vi lever på, skaber store miljø- og klimaudfordringer. Green Challenge er en forskningskonkurrence, der skal fremme nytænkning, innovation og banebrydende løsninger inden for tre store samfundsudfordringer:

  • Hvordan forvandler vi CO2 til en ressource?
  • Hvordan får vi en fremtid uden plastikaffald?
  • Hvordan får vi mad nok til alle?

I Green Challenge skal forskere f.eks. i samarbejde med virksomheder og organisationer konkurrere om at udvikle de bedste forskningsløsninger, der gavner miljøet, klimaet og vores fælles fremtid. Green Challenge vil køre frem til august 2023, hvor hvert hold skal indsende deres forslag til løsning. Et internationalt bedømmelsespanel vil vurdere løsningerne, og den bedste løsning inden for hver udfordring vil blive belønnet med en præmie på 9 mio. kr. Præmien skal bruges til at realisere vinderløsningen, så de kommer ud og gør gavn i samfundet.

Green Challenge er en ny måde at støtte forskningen på. Der dystes om at løse helt konkrete udfordringer, og det er ikke nok at kunne vise en idé eller en plan til et lovende forskningsprojekt. Forskning har en stor betydning, når det handler om at løse samfundets udfordringer. Det skal Green Challenge være med til at synliggøre. Med Green Challenge giver vi befolkningen en chance for at følge med i, hvad forskning konkret kan bidrage til, så vi får løst de store miljø- og klimaudfordringer, der berører os alle.

Senest opdateret 28. juni 2022