Gå til indhold
Du er her: Forside Publikationer 2019 Informationsmateriale erhvervskandidatuddannelser

Informationsmateriale erhvervskandidatuddannelser

Forsideillustrations tekst mangler
Styrelsen for Forskning og Uddannelse har i samarbejde med Dansk Industri, Dansk Erhverv og Danske Universiteter udarbejdet et informationsmateriale om erhvervskandidatordningen, som beskriver muligheder, rammer og krav for virksomheder og studerende, der indgår i erhvervskandidatforløb.
Kontakt
Linea Spendrup Slagslunde
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 89 47
Email: lsp@ufm.dk
: 29. august 2019
: 978-87-93807-09-9
: Uddannelses- og Forskningsministeriet
: 2019
: 19

En erhvervskandidatuddannelse er en 2-årig kandidatuddannelse (120 ECTS), der er tilrettelagt som et fireårigt deltidsforløb, hvor den studerende læser på uddannelsen samtidig med, at vedkommende er i sideløbende relevant beskæftigelse. Beskæftigelsen kan enten være hos en offentlig eller privat arbejdsgiver mindst 25 timer om ugen (årsnorm), eller den studerende kan være iværksætter med en faglig relevant selvstændig virksomhed.  

Erhvervskandidatordningen blev vedtaget af et enigt Folketing i 2017 og blev med aftalen om mere fleksible universitetsuddannelser fra 2018 udvidet fra 20 til 50 uddannelser.

Dette informationsmateriale henvender sig til virksomheder, der er interesserede i at have en erhvervskandidatstuderende ansat, og personer, der er interesserede i at læse på en erhvervskandidatuddannelse. Materialet indeholder blandt andet gode råd til, hvordan virksomheder og studerende planlægger et godt erhvervskandidatforløb.

Senest opdateret 29. august 2019