Du er her: Forside Publikationer 2020 OUTLOOK_1, January 2020 China - IoT Nation (Smart Cities)

OUTLOOK_1, January 2020 China - IoT Nation (Smart Cities)

Forsideillustrations tekst mangler
IoT-teknologi og smart cities er en vigtig del af Kinas nationale strategi for udvikling af fremtidens byer. Derfor undersøger ICDK Shanghai i rapporten China – IoT Nation. Smart Cities, hvordan IoT anvendes i smart city-løsninger.
Kontakt
Anette Birna Muus Day
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 88 61
Email: AMU@ufm.dk
: 23. januar 2020
: 978-87-93706-72-9
: 1
: 26

Dette ICDK OUTLOOK belyser udviklingen af ”Internet of things” (IoT) i Kina og har til formål at inspirere virksomheder og universiteter til at se hvilke samarbejds- og markedsmuligheder, der er i Kina. Rapporten er en del af en todelt rapportserie kaldet China IoT Nation. Denne rapport dækker Kinas Smart City-strategier og -politikker. Den anden rapport dækker AI og Big Data og kan findes på ICDKs hjemmeside icdk.um.dk.

Politisk fokus

IoT-teknologi og smart cities er en vigtig del af Kinas nationale strategi for udvikling af byer. Som det fremgår af den 13. femårsplan er det ikke alene en politisk prioritet at udvikle smart cities, men også en målsætning at udvikle nye typer af smart cities, som i højere grad imødekommer borgernes behov. Smart city markedet forventes at have en værdi på 59.9 mia. US$ i 2023.

Anvendelse af Smart City-teknologi

Smart city-teknologi benyttes forskelligt på tværs af sektorer og byer. I transportsektoren bruges IoT-løsninger fx til at kontrollere trafik i realtid og sikre en sikker og effektiv infrastruktur. I Hangzhou har Alibaba implementeret Smart City-systemet City Brain, som bl.a. har mindsket trafikpropper med 15% siden sin start.

Shanghais Citizen Cloud har øget borgernes adgang til offentlige services. Det forbedrer forbindelsen mellem borger og kommune, og styrker dermed den offentlig ledelse.

I Hangzhou har man bl.a. formindsket energiforbruget til gadebelysning med 30% ved at lade et Smart City-system styre, hvornår gadelamperne er tændte.

Med hensyn til forurening er high-tech byen Shenzhen førende. Her har digitale løsninger såsom IoT, GIS 3D-simulationer og andre teknologier, gjort lokalregeringen i stand til at forudsige luftkvalitet i realtid. Det har reduceret reducere luftforurening med ca. 50% på mindre end et årti. I affaldssektoren har Tianjin digitaliseret bortskaffelsen af affald, mens Beijing har effektiviseret sin affaldsindsamling gennem intelligente systemer.

I denne rapport uddybes ovenstående cases sammen med en lang række andre eksempler. Til sidst præsenteres de fire største virksomheder inden for udvikling af Smart City-teknologi sammen med de vigtigste start-ups.  

Senest opdateret 23. januar 2020