Gå til indhold

Review of the Danish model for researchsupporting activities

Forsideillustrations tekst mangler
Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har gennemført et eftersyn af følgeforskningscentrene for de danske medlemskaber af internationale forskningsinfrastrukturer
: 21. september 2021
: Uddannelses- og Forskningsstyrelsen

De danske følgeforskningscentre er knyttede til den danske udnyttelse af medlemskaberne af de internationale forskningsinfrastrukturer CERN (centeret NICE), ESO (centeret IDA), ESS, ESRF, European XFEL og ILL (centeret DANSCATT). Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har i 2019 anmodet et internationalt panel om at gennemgå modellen for følgeforskningscentrene, og komme med anbefalinger til både modellen, og til de tre centre.

Panelet konkluderer at følgeforskningscentrene giver betydelig værdi for få midler, da centrene samler forskningsmiljøerne, og skaber dialog mellem forskerne og styrelsen om udnyttelsen af medlemskaberne. Panelet anbefaler endvidere at oprette følgeforskningscentre for de to øvrige medlemskaber af hhv. EMBL og ITER/F4E.

I rapporten gennemgås metoden for eftersynet, de tre eksisterende centre beskrives indgående, og til sidste præsenteres panelets anbefalinger.

Rapporten foreligger udelukkende på engelsk.

Kontakt

René Michelsen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 49
Email: rmi@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 21. september 2021