Gå til indhold

Er jeres forskning i fare?

Publikationens forside
Gode råd til forskere og medarbejdere om forebyggelse og håndtering af udenlandsk indblanding og spionage i dansk forskning.
: 11. august 2023
: PET - Politiets Efterretningstjeneste i samarbejde med Uddannelses- og Forskningsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen
: 2023
: 24

Dansk forskning er i skarp international konkurrence, og danske forskningsinstitutioner og virksomheder indgår aktivt i internationalt samarbejde. Det er i langt størstedelen af tilfældene til Danmarks fordel, men PET ser eksempler på, at forskningen uretmæssigt havner i de forkerte hænder. Det kan skade mulighederne for dansk forskning og få både økonomiske og sikkerhedspolitiske konsekvenser for Danmark. Derfor er det vigtigt at opnå den rette balance, hvor danske universiteter og virksomheder arbejder så åbent som muligt – og så sikkert som nødvendigt.

PET har i samarbejde med Uddannelses- og Forskningsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen udarbejdet en række anbefalinger til jer, der arbejder på forskningsinstitutioner og i forskningstunge virksomheder, for at forebygge og håndtere spionage.

Pjecen er en opdatering af en tilsvarende pjece fra 2021.

Pjecen supplerer afrapporteringen fra Udvalget om retningslinjer for internationalt forsknings- og innovationssamarbejde (URIS), som præsenterede deres resultater i 2022:

[Opdateret version af 'Er din forskning i fare?' 2023-publikationen er offentliggjort 17. august 2023/Webredaktionen]

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 17. august 2023