Gå til indhold

Kortlægning af udbud af og efterspørgsel efter STEM/IT-uddannede i Trekantsområdet

Forsideillustrations tekst mangler
Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har med afsæt den politiske aftale om ’Flere og bedre uddannelsesmuligheder i hele Danmark’ udarbejdet en kortlægning om udbud af og efterspørgsel efter STEM/IT-uddannede i Trekantområdet.
: 27. april 2023
: 978-87-94128-70-4
: Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
: 2023
: 69

Kortlægningen giver en karakteristik af Trekantområdet, geografisk afgrænsning, befolkning og tilgængelighed af videregående uddannelser. Den definerer og afgrænser STEM/IT-uddannelser og viser, hvor mange udbud der er af STEM/IT på landsplan og i Trekantområdet, og hvordan adgangen er inden for 45 minutters transporttid til en STEM/IT-uddannelse, når man er bosiddende i Trekantområdet.

Derudover giver kortlægningen et indblik i spredningen i ledigheden blandt nyuddannede med en STEM/ IT-uddannelse på landsplan og i Trekantområdet og dermed varierende efterspørgsel efter de forskellige STEM/IT-uddannelser. Den viser antal beskæftigede med en STEM/IT-uddannelse samt hvilke brancher på landsplan og i Trekantområdet, som STEM/IT-uddannede primært ansættes i, og hvor virksomhederne oplever forgæves rekruttering.

Endelig søger kortlægningen at indkredse, hvilket rekrutteringsgrundlag, herunder omfanget af potentielle ansøgere, der vil være til potentielle nye STEM/IT-udbud i Trekantområdet.

Som bilag til kortlægningen har Danmarks Evalueringsinstitut udarbejdet en kvalitativ analyse af om virksomhedernes efterspørgsel efter videregående STEM- og IT-kompetencer i Trekantområdet.

Bilag

Kontakt

Anne Skov
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 85 99
Email: ans@ufm.dk
Kevin Gønge
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 78 51
Email: kevg@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 13. juni 2023