Gå til indhold

Nationalt Partnerskab for Rumrelaterede Uddannelser 2023 - 2025

Forsideillustrations tekst mangler
Fem danske universiteter har besluttet at fortsætte samarbejdet om rumrelaterede uddannelser i perioden 2023-2025. Der skal fremover bl.a. fokuseres på Machine Learning og på samarbejde med gymnasier og erhvervsskoler
: 20. april 2023
: 978-87-94128-66-7
: Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
: 2023
: 38
: Gratis

Behovet for kandidater med kompetencer inden for rumbaseret infrastruktur og data er steget de seneste år. Både danske virksomheder og danske myndigheder har svært ved at rekruttere medarbejdere med de rette kompetencer.

”Rumbaseret infrastruktur og data skal bidrage med øget grøn værdiskabelse. Rumbaserede teknologier og kompetencer bidrager med vækst og værdiskabelse inden for den grønne omstilling, herunder klimatilpasning og reduktionsmål. Rumbaseret teknologi og infrastruktur skal fremover bidrage yderligere til øget anvendelse af grønne teknologier og digitale løsninger i dansk erhvervsliv til gavn for Danmark og dansk eksport.” hedder det i den seneste nationale strategi for rummet fra 2021.

Det skal ske ved at fremme dialog og opmærksomhed mellem uddannelses- og forskningsinstitutioner, erhvervsklynger og aftagerne af rumbaseret information, omkring de kompetencer og den efteruddannelse, der kræves for optimalt at udnytte rumbaseret information og data.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 13. juni 2023