Gå til indhold

Partnerskab for Space Exploration Danmark 2023 - 2025

Forsideillustrations tekst mangler
30 danske universiteter, virksomheder, teknologiske institutter, medier, Uddannelses- og Forskningsstyrelsen og andre rumaktører er blevet enige om at arbejde sammen om at skabe de bedste rammer for udviklingen af et styrket Space Exploration miljø i Danmark i perioden 2023-2025.
: 24. marts 2023
: 978-87-94128-65-0
: Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
: 2023
: 1
: 30
: Gratis

Partnerne vil bl.a. undersøge muligheden for at afholde en priskonkurrence om fremtidens danske Space Exploration teknologier og missioner, kortlægge danske kompetencer inden for robotbaseret udforskning og produktion i rummet og fremme Danmarks brug af den internationale rumstation og den kommende rumstation i kredsløb om Månen.

Det er min overbevisning, at vi med denne nye partnerskabsaftale skaber et fantastisk grundlag for at danske myndigheder, virksomheder og forskere fortsat kan arbejde sammen om at udnytte de muligheder, der findes indenfor rumfart. Jeg er stolt over at kunne være en del af dette fortsatte samarbejde”, udtaler den danske ESA-astronaut Andreas Mogensen, som under sin seks måneder lange Huginn mission vil udføre flere videnskabelige forsøg og teknologidemonstrationer udviklet af partnerne.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 13. juni 2023