Gå til indhold

Fart på fremtidens grønne løsninger – En styrket indsats for grøn forskning, innovation og klimaløsninger

Forsideillustrations tekst mangler
I et nyt udspil lægger regeringen op til at afsætte mindst 15 milliarder kroner til grøn forskning og innovation frem mod 2030. Samtidig vil regeringen gøre det lettere at få nye grønne teknologier og løsninger fra laboratoriet og ud i samfundet.
: 11. oktober 2024
: 978-87-94224-83-3
: Uddannelses- og Forskningsministeriet
: 2024
: 19

Med ”Fart på fremtidens grønne løsninger – En styrket indsats for grøn forskning, innovation og klimaløsninger” lægger regeringen op til at styrke indsatsen for grøn forskning og innovation. Fundamentet i udspillet er ambitiøse investeringer til området på mindst 15 milliarder kroner frem mod 2030.

Derudover vil regeringen styrke de fire grønne forskningsmissioner, CO2-fangst, grønne brændstoffer (PtX), landbrug og cirkulær økonomi, med en ny tilgang, hvor der er særligt fokus på at få ny teknologi og nye løsninger hurtigere ud i samfundet.

Udvikling og implementering af nye klimaløsninger i landbrugs- og fødevareerhvervet er afgørende for den grønne omstilling. Regeringen vil derfor målrette 0,5 milliarder kroner til en samlet indsats for grønne løsninger til fremtidens landbrugs- og fødevareerhverv.

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsministeriet
Senest opdateret 11. oktober 2024