Gå til indhold

Typiske spørgsmål om Certificate Supplement

Her kan du få svar på dine spørgsmål om Europass Certificate Supplement.
Kontakt
Mads Madsen Henriksen
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 88 99
Email: mmh@ufm.dk

Hvem kan bruge Certificate Supplement?

SpørgsmålCertificate Supplement tillægget bliver primært brugt af personer med en erhvervsuddannelse, der vil søge arbejde eller videreuddanne sig i udlandet, og af udenlandske arbejdsgivere, som ansætter medarbejdere med en dansk erhvervsuddannelse. Tillægget beskriver, hvad din uddannelse indeholder.

Beskrivelserne i Certificate Supplement bliver også brugt i andre sammenhænge, hvor der er behov for at redegøre for de danske erhvervsuddannelser, fx i forbindelse med internationale udviklingsaktiviteter eller samarbejde imellem europæiske uddannelsesinstitutioner.

Hvis min uddannelse er flere år gammel og ikke længere hedder det samme i oversigten over erhvervsuddannelser, hvad gør jeg så?

Du kan printe den beskrivelse ud, der ligger tættest på din oprindelige uddannelse, og enten henvende dig på uddannelsesinstitutionen, hvor du tog din uddannelse, eller hos det relevante faglige udvalg. Her vil du kunne få en bekræftelse på, at din uddannelse svarer til den, som er beskrevet i Certificate Supplement tillægget. 
 

Kan jeg få anerkendt min uddannelse i udlandet, når jeg har et Certificate Supplement?

Europass Certificate Supplement er ikke en garanti for, at du vil få din danske uddannelse anerkendt i udlandet. Men et Certificate Supplement vil lette arbejdet for den udenlandske myndighed, der skal vurdere din uddannelse.
 

Hvem beslutter, hvad der skal stå i et Certificate Supplement?

De danske tillæg til uddannelsesbeviserne er baseret på ministeriernes bekendtgørelser for erhvervsfagene. Teksten tilpasses en fælles skabelon for alle Certificate Supplement og bliver løbende rettet til af det relevante faglige udvalg. Derefter bliver tillægget oversat til engelsk og offentliggjort her på hjemmesiden.

 

Senest opdateret 24. juni 2021