Gå til indhold

Projekt skal styrke netværk blandt videregående uddannelser inden for cyber- og informationssikkerhed

Aalborg Universitet er projektleder på et projekt godkendt af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, der skal understøtte national netværksopbygning inden for cyber- og informationssikkerhed på tværs af videregående uddannelser. Projektet er startet op og afsluttes ved udgangen af 2024.

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen modtog i alt tre ansøgninger til et puljeopslag vedrørende formidling og netværk inden for cyber- og informationssikkerhed. 

Projektansøgningen fra Aalborg Universitet er udvalgt ud fra efterlevelse af opslagets formål om at undervisere og faglige miljøer, der allerede har
praksiserfaring, inspirerer andre faglige miljøer og undervisere til at udvikle
cyber- og informationssikkerhedskompetencer i uddannelserne - på tværs af fagområder og på tværs af institutionstyper. Endvidere er afgørelsen truffet ud fra en vurdering om efterlevelse af opslagets øvrige vurderingskriterier:

  1. Realisering af projektet
  2. Volumen 

Det godkendte projekt sigter mod at understøtte netværk og inspirere undervisere på tværs af fagområder, institutioner, ordinære uddannelser samt efter- og videreuddannelse inden for cyber- og informationssikkerhed. 

Det godkendte projekt


National netværksopbygning for videregående uddannelser inden for cyber- og informationssikkerhed


Institution

Aalborg Universitet (projektleder)

Fokus

Projektet sigter mod at forbedre undervisningen i cyber- og informationssikkerhed på tværs af fagområder og institutioner ved udveksling af best practices mellem underviserne. Aalborg Universitet vurderer, at der mangler et overblik over uddannelser og faglige miljøer inden for feltet, hvilket gør det svært at udveksle erfaringer.

Projektansøgningens formidlings- og netværksunderstøttende aktiviteter indbefatter blandt andet:

  • Netværksopbygning ved at identificere videregående uddannelsesmiljøer
    og enkelte undervisere, som arbejder aktivt med cyber- og informationssikkerhed. Undervisere på tværs af fagområder, institutioner, ordinære uddannelser samt efter- og videreuddannelse skal indgå i netværket.
  • Opstart af netværksaktiviteter mhp. inspiration og videndeling om undervisning
    i cyber- og informationssikkerhed.

Projektperiode

Fra den 01.11.2023-31.12.2024

Kontakt

Frederik Damkjær Hansen
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 82 56
Email: fdh@ufm.dk
Gunvor Faber-Madsen
Souschef
Tlf.: +45 72 31 78 46
Email: gfm@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024