Gå til indhold

esas opdatering i Prod 01-07-2021

Release 1.3.0.346 Data i præprod (PP): Nuværende kopi af data fra PROD er fra 28-06-2021

Rettelser i denne opdatering

Ansøgningstidspunkt under ”ansøgning” og ”alle ansøgninger” forskellig, evt. betydning for tildeling af KOT-grupper (SISESAS-3951)
Problemstilling:
Der er på ansøgningen difference i klokkeslæt for ansøgningstidspunkt under ’ansøgning’, hvor der står ansøgt dato 15-03-2021 kl. 10:46, og under ’alle ansøgninger’ og kolonnen ’oprettet’ står der 15-03-2021 13:15.

Det ser ud til at differencen i tidspunktet har haft betydning ift. tildeling af KOT-gruppe, idet den først er blevet oprettet i esas kl. 13:15, men egentlig har søgt i kvote 2.

Vi har automatisk tildeling af KOT-grupper 10 + 20, og i dette tilfælde er der kun kommet KOT-gruppe 10 på ansøgningen.

Løsning:
Der har været et problem i forhold til datotjekket mellem ansøgt dato og sluttidspunktet, således at ansøger med en ansøgt dato (med en specifik tid på dagen), som er samme dag som sluttidspunktet, ikke får tilføjet KOT-gruppen.

nemStudie: Forkert dato i feltet ’Besked oprettet’ (SISESAS-3912)
Problemstilling:
I forbindelse med udsendelse af tilbud på top up-uddannelser, udfyldte vi feltet ’Må vises efter’, på alle handlinger og kommunikationer. Men det er ikke den dato, der vises i feltet ’Besked oprettet’, ud for kommunikationen på nemStudie. Så ansøger kan se, at vi har oprettet kommunikationen d. 28/5, selvom de først har modtaget det d. 31/5. Vi er lidt bekymrede for, at dette også vil ske i forbindelse med tilbud om studieplads d. 28/7, da mange ansøgere nok vil reagere på, at der fremgår en anden dato end d. 28/7.

Løsning:
Datofeltet ’Besked oprettet’ udfyldes med datoen fra ’Må vises efter’, hvis feltet er udfyldt. Ellers udfyldes feltet som tidligere.

nemStudie: Modal ’Beklager, siden findes ikke!’ vises ovenpå svar med bilag (Ingen SISESAS-sag)
Problemstilling:
Når vi åbner en besked (kommunikation) i nemStudie, kommer beskeden "Beklager, siden findes ikke!" Modal is shown on top of the message if it has bilag attached in the answer, even though it loads the message.

Løsning:
When the message appears, it should not show "Beklager, siden findes ikke!" on top.

nemStudie: Queue-it skal opsættes i nemStudie (SISESAS-3598)
Problemstilling:
Til at håndtere mange ansøgere, der logger på nemStudie samtidigt, introduceres et kø-system for at undgå at nemStudie går ned. Dette gælder specielt den 28/07, hvor ansøgerne ønsker at se, om de er blevet optaget på en uddannelse.

Løsning:
Queue-IT på PREPROD er sat i ’test-tilstand’. Det betyder, at hver gang nemStudie åbnes, vil den besøgende blive præsenteret for Queue-IT's kø-system. Det er derfor muligt at verificere løsningen ved at tilgå nemStudie, verificere at du bliver sat i kø, samt at du, når du når igennem køen, bliver sendt til den korrekte side på nemStudie.

Queue-IT-opsætningen i PROD vil ikke køre i test-tilstand, da det så vil blive synligt for dem, der allerede benytter nemStudie. Såfremt det også ønskes testet på PROD, kan test-tilstand midlertidigt aktiveres.

Gentagne fejl i SystemLog fra BilagController (Ingen SISESAS sag)
Problemstilling:
Bilagsnavn vist i esas blev afkortet, hvis det oversteg 100 tegn.

Løsning::
Bilagsnavn er udvidet fra 100 til 450 tegn, således at navnet på bilaget præsenteres med samme navn som filnavnet på bilaget. Omfatter eksempelvis bilag fra optagelse.dk.

nemStudie: Vedhæftet bilag vises ikke efter genindlæsning (Ingen SISESAS sag)
Problemstilling:
Når bilag bliver vedhæftet under Handlinger, bliver bilag vist på listen, men efter genindlæsning af siden er de ikke synlige længere. Efter at have tilføjet et andet bilag, bliver de synlige igen.

Løsning::
Vedhæftede bilag er synlige efter genindlæsning af siden før bilagene er sendt.

Sikre fakturering på korrekte niveauer - virksomheder (SISESAS-3992)
Problemstilling:
I øjeblikket er der ikke en blokering af, hvilke niveauer man kan fakturere på i esas.
Det skal kun være muligt at fakturere på niveau 1, 2 og 3.

Løsning:
Der er implementeret en begrænsning, så det ikke er muligt at fakturere virksomheder under niveau 3 eller niveau 3, hvor ejeren er esas-overordnet.

E-Bilag Endpoint kommer ikke korrekt til Navision (SISESAS-2744)
Problemstilling:
Fejlen 'indtastet kode er ikke valid' skyldes at EAN-nummeret ikke er korrekt, så det skal rettes, så den kan gensendes.

Løsning:
Når man afsender en faktura til Navision STAT med EAN-nummer, skal den håndteres på en særlig måde. Rettelse til håndtering af EAN-nummer er lavet i dialog med MDCNordic.

Ændring til virksomhedsentiteten - valideringsregler (SISESAS-3874)
Ændringsanmodning:
I forhold til ikke udenlandske virksomheder.

I øjeblikket mangler der valideringsregler på virksomhedsområdet, hvilket gør at der kan blive oprettet forkerte niveauer med oplysninger som tilhører et andet niveau.

Ønsket funktionalitet:
Der skal oprettes valideringsregler, så der ikke bliver oprettet forkerte oplysninger på forkerte niveauer:

Validering, så vi sikrer for ikke udenlandske virksomheder at:

  • CVR nummer kontrol af 8 karakterer
  • Virksomhed (niveau 1) – Har altid udfyldt cvr nummer. Har aldrig p nummer eller ean.
  • Produktionsenhed (niveau 2) - Har altid udfyldt cvr nummer og p nummer. Har aldrig ean.
  • Underafdeling (niveau 3) – Har altid udfyldt cvr nummer, p nummer.
  • Oprettelse på niveau 4 og op blokeres.
  • Tilføj et tjek ved oprettelse af virksomheder, som låser for oprettelse af den samme virksomhed (niveau 1) eller produktionsenhed (niveau 2) baseret på henholdsvis cvr- og p-nummer​.

Udenlandske virksomheder håndteres i SISESAS-3903

Løsning:
Det er nu muligt at oprette virksomheder på niveau 4 og 5.

Der er sendt besked + advisering (eksamensbevis mangler) (SISESAS-3931)
Problemstilling:
Vi har lige nu to ansøgere, der har modtaget en besked + advisering om, at deres eksamensbevis mangler. Der er kun valgt ’mangler’ der er ikke sat dato på i nogen af felterne.

Begge ansøgere har uploaded beviser, og vi kan ikke forstå, at der er sendt besked afsted om dette.

Løsning:
Der er tilføjet et tjek på, hvorvidt feltet ’Frist manglende dokumentation’ er udfyldt. Det betyder, at hvis det ikke er udfyldt eller hvis datoen er overskredet, vil arbejdsprocessen nu sætte alle ansøgningshandlinger omkring manglende bilag til inaktiv.

Ansøgningshandlinger ikke oprettet (SISESAS-3953)
Problemstilling:
Vi oplever fortsat, at der ikke oprettes ansøgningshandlinger på alle vores ansøgninger.

Løsning:
Det oprindelige problem opstod, når nye ansøgninger havde status "Under indlæsning", og det workflow, der skulle lave ansøgningshandlingerne starter, når en ansøgning oprettes i esas, men stopper igen ved status "Under indlæsning". Problemet var, at workflowet ikke startede igen, når status ikke længere var "Under indlæsning". Det er nu løst ved at workflowet også starter, når integrationsstatus ændrer sig. Det vil ikke være et problem, at workflowet kører oftere, da integrationsstatus ikke vil ændre sig ofte og den vil ikke generere ekstra ansøgningshandlinger, hvis der ikke er behov for det.

Ansøgningskortopsætning ifm. efteroptag OU (SISESAS-3863)
Problemstilling:
I forbindelse med ansøgningskortopsætning til efteroptaget fremgår "videregående uddannelse" og "særlige oplysninger" ikke på ansøgningskortet, som der står oplyst i brugervejledningen på side 231.

Det er felter, vi har behov for.

Løsning:
Ansøgningskortet der hed "Særlige oplysninger" i esas ver. 1.2.1, har skiftet navn til "Supplerende oplysninger" i esas ver. 1.3. Ansøgningskortet der hed "Videregående uddannelse", er blevet omdøbt til "Tidligere uddannelse". Der er en fejl i skærmbilledet i brugervejledningen, som vi får rettet.


Delprøve med merit regnes ikke med i gennemsnitsberegning
(SISESAS-3570)
Løsning:
Når en Merit oprettes eller opdateres på en GUE, vil der kunne blive beregnet en samlekarakter. Funktionaliteten fungerer på samme måde som den nuværende løsning for samlekarakter, når der oprettes/opdateres bedømmelser.

Indberetningslinjer oprettes på semestre med en STÅ-holder (SISESAS-3902)
Problemstilling:
Flere indberetningslinjer på GUE'er er blevet oprettet på semestre som indeholder en STÅ-holder fra konverteringen. For bølge 1 er der tale om titusindvis af linjer, mens der for pilotrene er tale om hundredvis.

Løsning:
Der oprettes ikke længere indberetningslinjer, hvor der allerede er oprettet en STÅ-holder for et konverteret semester.

Der skal ikke oprettes nye stamhold, når stamhold sommer/vinter er udfyldt på områdenummeropsætning (SISESAS-4016)
Problemstilling:
Når studiestart - sommer og/eller vinter ændres efter det er udfyldt, oprettes der nye stamhold til sommer og vinter, også selvom stamhold sommer og/eller vinter er udfyldt i forvejen på områdenummer­opsæt­ningen.

Løsning:
Hvis Stamhold sommer/vinter er udfyldt på områdenummeropsætningen, bliver der ikke oprettes nye hold ved redigering af studiestart - sommer/vinter.

Sikkerhedsrolle Læse-adgang skal have adgang til "Oversigt over overvågning" (SISESAS-3895)
Løsning:
Sikkerhedsrollen har nu fået tildelt de fornødne rettigheder.

Oprettelse af SUE - mangler engelsk oversættelse samt beskrivelse (SISESAS-3842)
Problemstilling:
Når man står på en uddannelsesstruktur og trykker på + for at oprette en ny SUE, så mangler felterne til den engelske oversættelse samt de to beskrivelsesfelter.

Løsning:
Felterne var blevet fjernet ved en fejl. Nu er de igen tilføjet.

Plugin der låser indberettede indberetningslinjer (SISESAS-3960)
Løsning:
Indberetningslinjer der er indberettede kan ikke længere opdateres.

Status ændres på ansøgning i nemStudie ved tilbud på Top-up (SISESAS-3722)
Ændringsanmodning:
I forbindelse med at vi udsendte tilbud på Top-up, så erfarede vi, at selvom vi på både kommunikationen samt ansøgningshandlingen havde påført, hvornår det måtte blive vist på nemStudie, så ændrede status på ansøgningen sig ved aktivering af ansøgningssynkroniseringen. Det vil sige, at ansøgerne kunne se et svar på deres ansøgning, før de egentlig burde.

Dette er problematisk særligt i forhold til udsendelse af svar på ansøgninger i KOT-optaget den 28. juli. Der må ansøgerne ikke modtage svar på deres ansøgning før kl. 00.01 den 28. juli, men for at vi kan nå at få flettet brevene er vi nødsaget til at aktivere ansøgningssynkroniseringen, før det konkrete tidspunkt.

Løsning:
Der er tilføjet to nye ansøgningshandlinger: ’Ikke optaget’ og ’Afslag’.

Status på personer ændrer sig i esas (SISESAS-3447)
Problemstilling:
Jf. side 253 i esas-brugervejledningen kan man på ikonet foran navnet i "Personer" se status for personen.

Vi oplever, at denne status ændrer sig - ofte står der et Ø, når vi slår den studerende op, for så i løbet af dagen måske at ændre sig til det korrekte ikon eks. A, I eller U.

Vi oplever også, at vi ikke ser samme ikon ved samme person, hvis en kollega og jeg slår vedkommende op på samme tid. Vi er fire, der samtidig har slået samme studerende op i esas. To af os får ikonet Ø og to får ikon U (det rigtige ikon).

Løsning:
Ikonet 'Ø' bliv vist periodisk, fordi kaldet til indikator-billedet fejlede på serveren.
 

Aktive bilag bliver registreret som slettet (SISESAS-2905)
Problemstilling:
Vi oplever, at når vi åbner nogle bilag til en ansøgning står der ’Bilaget er blevet slettet’. Status på bilaget er aktivt. Derudover har jeg været i kontakt med en af de berørte ansøgere, for at høre hvorvidt vedkommende evt. havde slettet bilaget på optagelse.dk. Dette var ikke tilfældet.

Løsning:
Fejlen berørte bilag fra optagelse.dk. Systemet sletter ikke længere aktive bilag.

Fejler ved visning af resultatudskrift for en enkelt studerende (SISESAS-3713)
Problemstilling:
Følgende fejlmeddelelse dukker op:

"Der er sket en uventet fejl.
Der er sket en uventet fejl under bearbejdelsen af forespørgslen.
Kontakt venligst en systemadministrator."

Løsning:
​Fejlen skyldes ejeren, at PersonOplysninger ikke er den samme som ejeren af Studieforløbet.

nemStudie: Tilføj felt til Kommunikation (Ingen SISESAS sag)
Problemstilling:
Tilføj et felt til ’Kommunikation’ for at indikere om det er synkroniseret til nemStudie. Feltet bliver sat vha. et systemjob i nemStudie. Systemjobbet skal finde alle kommunikationer, hvor feltet ikke er sat og se om de er i nemStudie-databasen.

nemStudie: Ansøger kan ikke logge ind på nemStudie (SISESAS-3852)
Problemstilling:
Vi har en ansøger, som ikke kan logge ind på nemStudie. Ansøgeren skal logge ind med e-mail, men efter indtastning af e-mail samt OK kommer en fejlbesked med teksten ”Der opstod en fejl – E-mailen blev ikke sendt. Send venligst igen”.

Løsning:
Det tillades ikke længere at ændre sin email-adresse i nemStudie til en email-adresse, som allerede er benyttet.

nemstudie:  Studerende får ikke vist sit navn efter login med NemID (SISESAS-3819)
Problemstilling:
Når ansøger logger på nemStudie med NemID, fremkommer deres oplysninger ikke. Den studerende ser et stort stoptegn, hvor deres navn burde stå.

Løsning:
Problemet opstod kun, hvis CPR-registeret ikke var tilgængeligt, da ansøgeren oprettede sin profil. Nu sikrer et natlige CPR-job, at ansøgerens navn hentes fra CPR-databasen og synliggøres i nemStudie.

nemStudie: Ændring af status "Modtaget"(SISESAS-3938)
Ændringsanmodning:
Pt. vises status "Modtaget" på nemStudie inden ansøgningen er oprettet i esas. Det er misvisende, specielt i de tilfælde, hvor ansøgningen fejler i oprettelsen i esas.

Løsning:
Ansøgningens status i nemStudie sættes til "Afventer afsendelse" indtil den er blevet synkroniseret med esas, hvorefter status på nemStudie vil blive opdateret til "Modtaget".

Scripts

Overordnet oprydning – virksomheder (SISESAS-3868)
- niveau 4 og 5 slettes
- niveau 1 og 2 skal stå med esas-overordnet
- institutionerne skal tage stilling til niveau 2 og 3 (særskilte sager med excelark)

Scriptet skal sikre, at der er korrekt angivet ejer på cvr, p-nummer og EAN-nummer på de rigtige niveauer samt flytte oplysninger fra niveau 4 og 5.

Kan ikke oprette PUE på konkret SUE (SISESAS-4038)
Nogle SUEr indeholder et 'usynligt' linjeskift i navnet.
Scriptet fjerner linjeskift fra SUE-navn.

Kan fremsøge virksomhed ejet af anden institution (SISESAS-3910)
Tilpasning så man ikke kan fremsøge virksomheder ejet af en anden institution end ens egen - eller esas overordnet.

Tekniske ændringer

Oprettelse af InstitutionVirksomhed niveau 1 eller niveau 2 fejler i local integration (SISESAS-4010)
Problemstilling:
Det er ikke muligt via lokal integration at oprette InstitutionVirksomhed på niveau 1 (CVR) eller direkte på niveau 2 (CVR+PNR) mhbp fakturering.

Oprettelse direkte på niveau 1 fejler med beskeden - Changing security attributes is not allowed in stage 20 plugins.

Oprettelse direkte på niveau 2 fejler med beskeden - threw an unexpected exception.

Løsning:
Der kan nu oprettes virksomheder på nievau 1 og 2 uden fejl.

Bemærkning:
Test heraf resulterede i oprettelse af følgende to fejl, som endnu ikke er løst:
SISESAS-4088 Opret InstitutionVirksomhed laver ikke altid CVR-match i lokal integration
SISESAS-4089 Validate-parameteren har ingen effekt på InstitutionVirksomhed

Fejl ved post til odata/InstitutionVirksomhed (SISESAS-3934)
Problemstilling:
InstitutionVirksomhed oprettes ikke.
Der er foretaget de nedenstående requests, hvilket udløser fejlen "StatusCode: 422, ReasonPhrase: 'Unprocessable Entity" 

REQUEST
Metode: POST
url: https://integration-esas.prod.ufmit.dk/odata/InstitutionVirksomhed

Løsning:
Fejlen skyldes manglende rettigheder. Praktikportalen har nu fået tildelt rettigheder til at oprette virksomheder gennem integrationslaget efter at ejerskabet automatisk bliver sat til esas-overordnet for virksomheder og produktionsenheder.

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024