Gå til indhold

esas opdateringer i PROD-miljøet 09-09-2021

Release 1.3.1.568


Data i Præprod-miljøet (PP)

Nuværende kopi af data fra PROD-miljøet er fra 06-09-2021.


Rettelser i denne opdatering

Overordnet oprydning – håndtering af dubletter efter oprydning (virksomheder) (SISESAS-3966)
Problemstilling:
Samlet sag til at håndtere dubletter efter kørsel af oprydningsscripts.

Der skal ryddes op i følgende data:
Oprydning i virksomheder (niveau 1)
Oprydning i produktionsenheder (niveau 2)
Oprydning i institutionsnumre
Sammenlægning af virksomheder (niveau 1)
Sammenlægning af produktionsenheder (niveau 2)

Løsning:
Netcompany kører et script, der rydder op i virksomheder og produktionsenheder på niveau 1 og 2. Institutionerne rydder selv op i virksomheder og produktionsenheder på niveau 3.

De institutioner der er berørt, skal lave manuelle rettelser. Se detaljer på sagen.

Commentor er samtidig orienteret om, at der kan ske ændringer på nogle få virksomheder, som har en markering af praktik. Commentor tilpasser, hvis nødvendigt, virksomhederne i Praktikportalen efter deploy.


Kan ikke ændre debitor – på ansøgning, faktureringsgrundlag (samlet sag) (SISESAS-4583)
Problemstilling:
Det skal være muligt at skifte debitor og at fakturere på niveau 1, 2 og 3.

Løsning:
Det er blevet rettet en fejl i et plug-in, så det nu er muligt at ændre debitor og fakturere på debitor på niveau 1, 2 og 3.


Læreruddannelsens STÅ-indberetning - 1. semester indberettes dobbelt i to indberetningsperioder (SISESAS-4669)
Problemstilling:
Der er indberettet 1. semester to gange, men der burde være blevet indberettet på 2. semester. Kun VIA er berørt af denne fejl.

Løsning:
Fejlen er relateret til måden, hvorpå der beregnes, hvilket semester der skal indberettes efter der er sorteret både konverterede linjer fra og allerede indberettede linjer fra esas. Fejlen rettes vha. script.


STÅ-indberetningslinjer ved skift står med forkert aktivitetsudbud (aktivitetsgruppekode og institutionsafdeling) (SISESAS-3699)
Problemstilling:
I esas giver det problemer, når der er lavet et skift af aktivitetsudbud både ved skift til anden aktivitetsgruppekode (samme SU-retningskode) og ved skift til anden institutionsafdeling, hvor den studerende har et studieforløb i esas. Indberetningslinjer får oplysninger fra det aktuelle studieforløb i stedet for, hvor de studerende har bestået GUEn.

Følgende skal kunne håndteres i esas:
1) På indberetningslinjen skal institutionsafdeling og aktivitetsgruppekode stå med oplysninger fra studieforløbets aktivitetsudbud, men der skal tages højde for, at der er lavet skift. Så de semestre (GUEr) som var før skiftet, skal blive på det aktivitetsudbud som studieforløbet havde før skiftet og de efterfølgende semestre (GUEr) skal have studieforløbets nuværende aktivitetsudbud.

1.1) Hvis den studerende mangler at bestå en GUE/flere GUEr fra før skiftet og disse bestås, skal indberetningslinjerne beholde oplysninger for det oprindelige aktivitetsudbud (SISESAS-3584)

1.2) Hvis der bruges PUE-skifte må indberetningslinjen ikke blive opdateret med nye oplysninger omkring aktivitetsudbuddet - det skal være skiftet som afgør, hvad der står på indberetningslinjerne

2) Der skal tages højde for, at hvis en SUE tages på en anden uddannelse (ikke den studerendes egen eller inden for samme SU-retningskode), så skal det være oplysningerne omkring aktivitetsudbud fra studieforløbet, der gælder for indberetningslinjerne

3) Der skal dog være mulighed for at overskride STÅ-loftet, og på semester-STÅ uddannelser indberettes samme semester to gange, hvis aktivitetsgruppekoden har samme SU-retningskode (SISESAS-3012), hvilket fraviger de nuværende regler.

Problematik er uddybet i følgende sager:
SISESAS-2976 (institutionsafdelingsskift)
SISESAS-3584 (skift af aktivitetsgruppekode, indberetning af omprøve)
SISESAS-3012 (genindberetning af semester)

Løsning:
Håndtering af allerede oprettede indberetningslinjer ved studieskift
Når der oprettes indberetningslinjer vil felterne aktivitetsgruppekode og institutionsafdeling fortsat blive hentet fra aktivitetsudbud fra studieforløbet. Efter oprettelse vil felterne dog ikke længere opdateres, skulle der ske skift af aktivitetsudbud på studieforløbet. På denne måde sikres det, at allerede oprettede linjer på det tidligere aktivitetsudbud fortsat har samme aktivitetsgruppekode og institutionsafdeling.

Håndtering af nye oprettet indberetningslinjer ved studieskift
Når der så oprettes nye GUEr, og herved nye indberetningslinjer, efter at der er foretaget et studieskift (skift af aktivitetsudbud), så vil disse linjer blive oprettet med de nye aktivitetsgruppekoder og institutionsafdeling fra det nye aktivitetsudbud, som ligger på studieforløbet. På denne måde vil de nye GUEr og indberetningslinjer følge ændringen af studieskiftet.

Håndtering af fejlrettelser
Skulle det ske, at der ligger indberetningslinjer, som ligger med de gamle aktivitetsgruppekoder og institutionsafdelinger, vil disse skulle rettes ved at deaktivere (slette) GUEn og bagefter oprette den på ny. Således vil der bliver oprettet en ny indberetningslinje. Dette vil kun være muligt, såfremt GUEn ikke tidligere er indberettet til CØSA.


Der oprettes dubletter af GUEr på nye studerende (SISESAS-4514)
Problemstilling:
Vi oplever flere gange, at nye studerende bliver tilmeldt de samme PUEer flere gange

Løsning:
Når der på studieforløbet er blevet opdateret en AUDD-kode, er der ved en fejl blevet sat gang i kørsel af workflowet ’Automatisk oprettelse af studieforløb OU’. På den måde er der oprettet dubletter. Det skyldes en fejl i koden, som er rettet med denne release.



CPR.nr. er krævet i massetilmelding (SISESAS-4556)
Problemstilling:
Jeg har opdaget, at når vi bruger tilmeldingsblanketten ’Massetilmelding’, så er udfyldelse af cpr.nr. obligatorisk. Det vil jeg mene er en fejl, da denne form for tilmelding bruges til vores gratis kurser, hvor deltagerne ikke ønsker at opgive deres cpr.nr.

Løsning:
Der er lavet en løsning, som gør at feltet ikke er obligatorisk længere.


Holdtilknytning til semesterhold slettes ved tilknytning af ny studerende (SISESAS-4622)
Problemstilling:
Når vi opretter nye studerende i efteroptag og disse tildeles et skabelonhold, så oprettes de automatisk på de tilhørende semesterhold. Problemet er dog, at alle andre på semesterholdet slettes!

På det linkede hold, er der nu kun et studieforløb, som er en ny studerende, der er oprettet. Før var alle studerende på det relaterede skabelonhold på holdet.

Jeg har testet ved at pille den nye studerende af skabelon-  og semesterhold, kører arbejdsprocessen til at opdatere semesterholdene på skabelonholdet. Resultatet er, at de alle bliver tilknyttet, men når jeg så sætter skabelonhold på den nye studerende igen, slettes alle de andre tilknytninger. Det gælder både opdateringer på semesterhold ved stamhold og skabelonhold.

Løsning:
Tilføjelse af stamhold på et studieforløb fjerner ikke længere foregående relationer mellem studieforløb og semesterhold.


Faktureringsgrundlag sættes automatisk til ’fejlet’ (SISESAS-4740)
Problemstilling:
I forbindelse med flere supportsager, har vi oplevet, at fejlede faktureringsgrundlag forbliver i status ’Klar til afsendelse’, hvilket bevirker, at vi er nødt til at have Netcompany til at skifte status for at kunne rette i oplysningerne og gensende faktureringsgrundlaget.

Løsning:
Faktureringsgrundlaget sættes automatisk til fejlet, hvis der er mere end en institutionsoplysning på en virksomhed.

Faktureringsgrundlag der fejler og forbliver i ’Klar til afsendelse’ får automatisk status ’Fejlet’ og der fremkommer en fejlbesked, så institutionerne selv kan rette fejlen og gensende faktureringsgrundlaget.

 

Deaktiverede GUEr vises på PUE (SISESAS-3026)
Problemstilling:
Jeg har fået nogle henvendelser fra vores studieadministrative medarbejdere:

Når de har afmeldt en studerende i esas, kan vi se, at feltet ’Forventet afslutning’ ændrer sig, som det skal. Vi undrer os over:

  • at de fremtidige GUEr stadig står der og har status ’Aktiv’?
  • at vi stadig kan finde den studerende på fremtidige PUEr?
    (Burde den studerende ikke automatisk blive fjernet fra PUEr, når vi afmelder ham/hende og GUErne ændrer status?)

Løsning:
Når et studieforløb afmeldes skal GUEr uden bedømmelse eller meritter slettes.
Det vil gøre, at GUEerne ikke bliver vist på PUEn.

 

Hvornår en PUE indberettes til ug.dk/voksenuddannelse.dk (kursuskatalog)? (SISESAS-4095)
Problemstilling:
I brugervejledningen står der, at når PUEn er oprettet og startdatoen for publicering er nået, sættes integrationsstatus til ’Indberettet’. Der står endvidere, at der indberettes til kursuskataloget hver time.

Men jeg synes ikke helt det holder stik. Jeg har tidligere fundet PUEr, hvor der lå nogle opfølgninger, som skulle opdateres, og så virkede det efterfølgende, men på nogle af de ikke-indberettede PUEr, er der ingen opfølgninger.

Vi har brug for, at vores PUEr bliver indberettet til ug.dk/voksenuddannelse.dk (kursuskatalog).

Løsning:
Der har vist sig, at der ved manglende udfyldelse af visse felter, ikke fulgte opfølgninger på PUEn, og institutionen kunne derfor ikke se, hvorfor PUEn ikke kunne indberettes til ug.dk/voksenuddannelse.

Der er derfor lavet en tilføjelse til koden, som medfører, at hvis en PUE mangler CØSA-formålskode eller tilmeldingslink, vil det blive behandlet ligesom andre manglende felter og medføre en opfølgning på PUEn, som institutionen selv kan reagere på.

En ÅU PUE skal indberettes til kursuskataloget, men mangler (kun) CØSA-formålskode og får en opfølgning omkring manglende kode, samt integrationsstatus 'Fejlet'.

En ÅU PUE skal indberettes til kursuskataloget, men mangler (kun) CØSA-formålskode og tilmeldingslink og får en opfølgning omkring manglende kode og deltagerlink, samt integrationsstatus 'Fejlet'.

En ÅU PUE skal indberettes til kursuskataloget, men mangler (kun) tilmeldingslink og får en opfølgning omkring manglende deltagerlink, samt integrationsstatus 'Fejlet'.

En ÅU PUE, som ikke mangler data, bliver indberettet og får integrationsstatus 'Indberettet'.

 

Hold bliver ikke oprettet (SISESAS-4474)
Problemstilling:
Hold bliver ikke oprettet på PUEr.

Løsning:
Problemet var en bug relateret til ejerne af fagpersonen. Det er ændret i koden, så fejlen ikke opstår igen.

 

DSt indberetning (SISESAS-4631)
Problemstilling:
I oversigten over DST-Indberetningsgrundlag på den juridiske afdeling skal Indberetningsgrundlag som ikke indeholder indberetningslinjer markeres med status ’Tom’ i stedet for ’Kladde’ og sorteres i oversigten, så de står sidst.

Løsning:
Der er tilføjet en status ’Tom’ på indberetningsgrundlag uden indberetningsgrundlagslinjer. Disse bliver vist på det juridiske indberetningsgrundlag EFTER indberetningsgrundlag, der indeholder data (status ’Kladde’).

DSt ordinær: Fejlede og manglende grundlag fra forrige periode (SISESAS-4672)
Problemstilling:
Fem af de grundlag fra forrige periode, som er oprettet med scripts, står med status ’Fejlet’ og får flg. besked:

"Der skete en fejl under generering af DST-indberetningsninggrundlag. Fejlbeskeden var følgende: One or more errors occurred. Prøv at lav en genberegning igen."

Det drejer sig om fgl. institutioner: KP, UC Syd, VIA, UCL og SIMAC. Og grundlaget mangler for UCN.

Løsning:
Fejlede DSt-indberetningsgrundlag kan efter deploy genberegnes med arbejdsprocessen ’Overskriv eller genberegn indberetningsgrundlag’ der er at finde på både institutionelle- og juridiske DSt-indberetningsgrundlag.

DSt indberetning: Grundlag ikke godkendt (SISESAS-4693)
Problemstilling:
Jeg har kørt arbejdsprocessen ’Godkend indberetning’ og status er ændret på de underliggende grundlag, men står stadig med status ’Kladde’ på det juridiske grundlag. Og så kan indberetningen ikke afsendes.

Løsning:
Status på det juridiske grundlag er blevet rettet til ’Godkendt’ og kan nu afsendes korrekt.

 

DSt indberetning: Ikke opdateret status (SISESAS-4678)
Problemstilling:
Jeg har kørt arbejdsprocessen ’Godkendt indberetningsgrundlag’ på ÅU-Eksamen på Præprod (PP). På de to grundlag, som havde status ’Kladde’ bliver status opdateret til ’Godkendt’, men det sker ikke for det overordnede grundlag. Jeg havde forventet, at denne status også blev opdateret til ’Godkendt’ samtidigt.

Løsning:
Status ved godkendelse af indberetningsgrundlag er blevet rettet, således at alle grundlag nu får den korrekte status. Der var også et problem med grundlag med status ’Tom’ - dette er blev rettet i koden i samme omgang.

 

DSt åben: Der oprettes mange grundlag (ÅU-Kursist) (SISESAS-4660)
Problemstilling:
Jeg har kørt overskriv/genberegn processen på Præprod-miljøet (PP) og nu oprettes der fire grundlag. Det ligner den fejl, vi fik løst på ordinær indberetning. Det ser ikke ud til at ske for ÅU-eksamen.

Løsning:
Genberegning af DSt indberetningsgrundlag er blevet løst, således at der ikke bliver oprettet for mange juridiske grundlag af sig selv ved en fejl.

 

Opskrevet / nedskrevet ECTS STÅ (SISESAS-3492)
Problemstilling:
STÅ-konverteringsholdere blev regnet med i felterne ’op- og nedskrevet’ ECTS STÅ på studieforløbet (STÅ-loft).

Løsning:
Der har været en fejl i koden. Nu er der lavet en kodeændring der gør, at opskrevet/nedskrevet ECTS STÅ regnes korrekt på GUEer på samme SUE, men med forskellig aktivitetstype (teori og praktik). Desuden regnes STÅ-konverteringsholderne ikke med.

 

Scripts

Overordnet oprydning - håndtering af dubletter efter oprydning (virksomheder) (SISESAS-3966)
Scriptet bliver kørt på esas PROD i forbindelse med servicevindue 9.9.21.
Se beskrivelse af sagen oven for.

Der oprettes dubletter af GUEer på nye studerende (SISESAS-4514)
Scriptet bliver kørt på esas PROD i forbindelse med servicevindue 9.9.21.
Se beskrivelse af sagen oven for.
 

STÅ indberetning - forkerte perioder godkendt (rettet inden 10/9) (SISESAS-4696)
Scriptet er kørt på esas PROD den 6.9.21.
Scriptet opdaterer status på det juridiske grundlag og institutionsgrundlaget. Desuden får indberetningslinjerne status 'ikke indberettet'.

Supplerende indberetningsgrundlag - dubletter (SISESAS-4727)
Scriptet er kørt på esas PROD den 31.8.21.
Scriptet rydder op, så der ikke er dubletter.  

 

Odata-ændringer

Der er ændringer til Odata.

  • ”Tilføjelse af felter” beskriver tilføjelse af felter på eksisterende entiteter/endepunkter

Tilføjelse af felter

Entitet

Tilføjede Felter

DST-indberetningsgrundlag

esas_godkendt_af_id

esas_mangler_antal_afdelinger

 
 

Manuelle rettelser

Hjælp til rettelser af cpr.nr. (SISESAS-4625)
Problemstilling:
Fejl i cpr.nr.

Løsning:
Et enkelt cpr.nr. bliver ændret manuelt af Netcompany i forbindelse med servicevinduet på PROD den 9.9.21

 

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024