Gå til indhold

Nyt om opdatering af esas 10-03-2022 til studieadministrative medarbejdere

Esas og nemStudie bliver opdateret torsdag den 10-03-2022. Rettelser og ændringer er beskrevet her.

Fejl og løsninger er beskrevet kort og samtidig opdelt efter emne, som gør det nemmere at dykke ned i eget interesseområde. Har du brug for mere information om en given fejlrettelse, kan du bede en kollega med adgang til SIS-esas-supporten om at slå sagen op i supportsystemet ved brug af sagsnummeret.

Versionsnummer

Esas versionsnr. 1.4.3.26
nemStudie versionsnr. 1.4.3.7

Studieforløb 

SISESAS-6161 Oplysninger på resultatudskrift på ÅU studerende

Vi har trukket et resultatudskrift på en ÅU studerende.
Af resultatudskriftet fremgår det at den studerende er optaget på uddannelsen professionsbacheloruddannelsen som lærer i folkeskolen.
Det er misvisende, da den studerende er meritstuderende og ikke tilmeldt en professionsbacheloruddannelse.

Løsningsbeskrivelse: 
Feltet "Uddannelse" på resultatudskriften var tidligere baseret på den sidst bestået GUE, men er nu ændret til at blive udfyldt med den uddannelsesaktivitet, der er tilknyttet uddannelsesstrukturen på studieforløbet.
Ligeledes er der lavet en genberegning af bevisgrundlagene, således at feltet ”Bekendtgørelse” fremgår med den korrekte bekendtgørelse tilknyttet uddannelsesaktiviteten.

SISESAS-5938 Arbejdsproces - overfør ans. + oprette studieforløb. Felt
                            "Danskprøve niveau" skal udvides til 450 tegn

Når jeg kører en arbejdsproces (overfør ansøger og ansøgning til studieforløb), der skal overføre studerende og tildele studieforløb, så får han ikke et studieforløb. Systemjob siger, at det er fuldført.
Løsningsbeskrivelse:
Feltlængden er blevet ændret til 450 - dette kan verificeres på PP d. 7/3 og på Prod d. 10/3.

SISESAS-6272 Inaktiv studerende skal have oprettet GUE -
                            jeg ikke pga manglende dispensation

Vi har fundet et godkendt praktikforløb fra foråret 2021, som vi ikke fik registreret på den studerende i esas.
Hun har siden meldt sig ud, og nu kan jeg ikke få lov til at oprette en GUE på PUEn for praktikken.
Når jeg inde fra PUEn vil koble en GUE på, og søger hende frem via Inaktive Studieforløb, får jeg nedenstående fejl når jeg forsøger at gemme (se screendump).
Inde på hendes inaktive studieforløb, har jeg jo ikke en +knap i kassen for dispensationsregistreringer. Så hvordan får jeg oprettet den dispensation, så jeg kan få praktikken registreret?

Løsningsbeskrivelse:
På nuværende tidspunkt er det muligt at oprette GUEr på inaktive studieforløb via PUEn, sålænge at den maksimale studietid ikke er overskredet. Jeg foreslår at vi tilpasser Pluginnet der blokerer for oprettelsen af GUEr på inaktive studieforløb / studieforløb der har overskredet maksimal studietid, såfremt at GUEn har slutdato på eller før den forventede afslutning på studieforløbet.

SISESAS-6372 Arbejdsproces ”opret/opdater semester"
                           sletter tidligere tilknyttede semestre 

Vi er blevet opmærksom på, at når vi kører arbejdsprocessen ”opret/opdater semester” på hhv stamhold/skabelonhold så bliver tidligere tilknyttede semestre slettet (og dermed de studerendes adgang til tidligere semestres materiale på itslearning)

Løsningsbeskrivelse:
Hvis minimum én GUE på et semester har Status "Aktiv" og "Gennemført" vil studieforløb være tilknyttet semesterhold.
Hvis alle GUE´r på semester har Status "Studieinaktiv", "Ikke gennemført" eller "Slettet" vil studieforløb ikke være tilknyttet semesterholdet. 

SISESAS-6439 Mistes beskeder fra/til ansøgere?

I løbet af den seneste måned har vi haft ca. 4.000 fejl, når en kommunikation forsøges oprettet. I avanceret søgning kan jeg ikke finde nogle kommunikationsposter med den fejlbeskrivelse.

Der er tilføjet til nemStudie, at man ikke kan skrive en besked med et emne der er mere end 200 tegn, samt sørget for at beskeder der evt. allerede ligger klar til at blive sendt, men er mere end 200, bliver trimmet til 200 før de afsendes. Det bør løse problemet med den ene besked der fejler hele tiden.

RKV

SISESAS-6308 RKV - Fagpersonsside - besked om at
                            tilføje/bekræfte mail skal ikke vises på fagpersonssiden

Besked om at emailadresse skal oprettes/bekræftes skal IKKE vises på fagpersonssiden i nemstudie. Deres adgang er etableret ved et midlertidigt login og password. Når de begynder at klikke på fanemenuerne øverst for at finde ud af hvordan de bekræfter deres mail (som de jo ikke skal!) så kan de ikke finde tilbage til fagpersonssiden.

Vi har slået advarslen om at bekræfte sin e-mail fra på fagperson-siden. Denne er testet OK på UDV og vil være en del af deploy d. 10/3 2022

SISESAS-5568 RKV: Dublet

Hvis man har to RKV ansøgninger til hver sin uddannelse og gemmer en ændring på den ene, kommer der en advarsel om at der er en dublet.

Det viser sig at reglen for registrering af dubletter ikke var helt stærk nok, vedrørende ansøgninger. Det bliver kun tjekket for om ”områdenummer” og ”ansøger” er det samme. I jeres tilfælde var det ”områdenummeropsætning” som triggede fejlbeskeden, da reglen ikke ignorerede tomme værdier, hvilke den burde fra starten af. Vi retter reglen til at håndtere tomme værdiger, angående ”områdenummer”

Institutioner/virksomheder 

SISESAS-6435 Hentning af virksomhed fra CVR slutter ikke korrekt

Jeg har flere gange oplevet, at når jeg vil hente en virksomhed, så bliver jeg ved med at få badering. Hvis jeg åbner en anden fane, så er virksomheden hentet, men i det billede, som jeg henter den i bliver processen ikke afsluttet.

Løsning testes 10-03-2022

Uddannelsesstruktur/ÅU

SISESAS-6477 Kan ikke fjerne flueben "skal på bevis" på SUE

På vores nye struktur for meritpædagog (4046) har vi en række SUEr der skal holde betalingen for de studerende. De har tidligere fremgået uden flueben i "skal på bevis" for det skal de jo ikke, men nu er der flueben og jeg kan ikke rette det. Når jeg fjerner flueben og gemmer ser det fint ud. Hvis jeg lukker SUEn og åbner den igen, er fluebenet kommet tilbage og der fremgår "ikke gemte ændringer". 

Det vil derfor være muligt at fjerne fluebenet fra SUE ved næste release d. 10-03-2022

Optagelse

SISESAS-6508 Ansøgningsformularen - standardvisning

Der er tilføjet et ekstra cprnummer felt og et felt med cprnummer (uden formattering) på standardvisning på ansøgninger.

Formularene er blevet tilrettet på UDV og TEST, så denne vil kunne blive verificeret på PP idag efter deploy, og på PROD torsdag d. 10-3-2022 efter deploy

Betaling og fakturering

SISESAS-6450 Navision - is alive kald

Der mangler at blive lave tilpasning ift. is alive kald.
Hvis der sendes et tomt reqest til Navision, for at tjekke om den er oppe (IsAlive), vil der opstå en fejl i Navsion.
For at undgå dette sendes finanskonto-nummeret med i requestet, lige som det gøres når dimensioner valideres gennem Navision.

Hermed implementeret og testet på UDV og klar til deploy til PROD d. 10/3.

nemStudie

SISESAS-3087 Som medarbejder kan jeg hente resultatudskrift og
                             bekræftelse på indskrivning  i nemStudie via esas
                              på en studerende

Jeg har brug for at se hvad en studerende får som henholdsvis resultatudskrift samt bekræftelse på indskrivning i nemStudie. Derfor går jeg ved Person og vælger Vis i nemStudie.

Får mulighed for at vælge uddannelse samt om jeg vil se resultatudskrift eller bekræftelse på indskrivning, men jeg får ikke PDF filen, når jeg trykker på henholdsvis Hent dansk/engelsk pdf

Løsningsbeskrivelse:
Når rollerne bliver tildelt til bruger for jeres institution, er det meget der tyder på at nemStudie kodebasen ikke er i stand til at håndtere når en rolle starter med stort f.eks. ”Studieadministrativ medarbejder”. Vi har lavet en kodeændring, som kan håndtere dette problem. Men for at kunne teste om dette er problemet, vil jeg spørge om i kan aktivere test-brugeren igen, og om vi må ændre rollen på denne bruger på PP databasen fra ”Studieadministrativ medarbejder” til ”studieadministrativ medarbejder”.

SISESAS-6320 NemStudie virker ikke på telefon

Jeg logger ind med mail og vælger at åbne mailen på min telefon. Klikker på linket hvorefter nemStudie åbner (WWW), jeg genfinder den aktivitet jeg ønskede at ansøge, men kan ikke komme videre end her, da jeg ikke kan få lov til at srolle ned.

Jeg har ændret i koden, så man nu kan scrolle på siden igen. Den ændring kommer med i deploy d. 10/3.

SISESAS-6431 Feltlængder i esas og nemStudie skal være ens

Eksempelvis har uddannelsesnavnet på adgangsgrundlagskortet i nemStudie plads til flere tegn end de 100 esas tillader.
Betalingsbemærkning i nemStudie har plads til mere end de 2000 tegn esas har kapacitet til.

Efter nærmere undersøgelse kunne jeg se at Betalingsbemærkninger bliver sat ligeså snart ansøgningen oprettes i nemStudie. Herunder kunne jeg ikke finde noget regel tjek, der stopper feltet i at overstige de 2000 tegn.
Jeg har derfor tilrettet dette, således at feltet bliver truncatiseret ned til 2000 tegn, hvis denne skulle overskrives.

Teknik

SISESAS-2577 Studieforløbslinje og strukturdesigner kræver ny WAYF login

Til floorwalking er vi af konsulenterne fra NC blevet bedt om at fejlmeddele, at vi ofte skal logge ind på studieforløbslinjen og strukturdesigneren med WAYF, selvom vi allerede er logget ind i systemet via WAY

Som tidligere beskrevet er denne sag implementeret. I de tilfælde hvor en bruger ikke er logget korrekt ind på Internal site, vil der komme et pop-up vindue med en login side.
Efter at brugeren er logget ind via pop-up vinduet, vil pop-uppen lukke sig selv og esas siden vil blive refreshed. Hvis brugeren ikke har tilladt pop-ups for esas vil der efter 10 sekunder komme en bjælke i toppen af siden med teksten "W5040: Du er ikke logget ind i internalSite. Aktiver venligst pop vinduer for at logge ind.". Denne pop-up vil komme frem hver gang en bruger tilgår en ny side og ikke er logget korrekt ind.
Det er vigtigt at brugeren logger ind ved den første fremkomne pop-up, da der ellers er en risiko for at fejle, hvis vi opretter mange loginforsøg pop-ups. I de tilfælde hvor den fejler, anbefales det at vente et par minutter og derefter logge ind ved næste pop-up.

Denne sag er blevet testet OK på TEST og vil blive deployet til PREPROD 07-03/PROD 10-03. Testen er foretaget på Google Chrome, Microsoft Edge og Mozilla Firefox browsere

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024