Gå til indhold

Nyt om opdatering af esas 24-02-2022 til studieadministrative medarbejdere

Esas og nemStudie bliver opdateret torsdag den 24-02-2022. Rettelser og ændringer er beskrevet her.

Slå sagsnummeret op for mere info

Fejl og løsninger er beskrevet kort og samtidig opdelt efter emne, som gør det nemmere at dykke ned i eget interesseområde. Har du brug for mere information om en given fejlrettelse, kan du bede en kollega med adgang til SIS-esas-supporten om at slå sagen op i supportsystemet ved brug af sagsnummeret.

Versionsnummer

Esas versionsnr. 1.4.2.35
nemStudie versionsnr. 1.4.2.7

Bedømmelse 

SISESAS-6312 Der kommer ingen studerende på bedømmelsesrunder

Vi har oprettet 4 bedømmelsesrunder, med tilknyt fra undervisningshold.
Der kommer dog ingen studerende på runderne.
Vi har kontrollerer, og der er ingen bedømmelsesrunder med status inaktiv.
Vi har forsøgt at slette, og oprette for ny, uden held.
Løsning: Det er muligt at slette en bedømmelsesrunde med mere end 1.000 bedømmelser
Find en bedømmelsesrunde med mere end 1.000 ikke bedømte bedømmelser
Slet bedømmelsesrunden
Verificér at de planlagt bedømmelser bliver sat med status slettet.

Optagelse

SISESAS-6150 Forskellige resultatet i søgning under 'Aktive ansøgninger'

Vi ser det uhensigtsmæssig, at man under ansøgninger får vist noget forskelligt alt afhængig af om man skriver bindestreg i CPR-nr. eller ikke.
Skriver vi CPR-nr. med bindestreg får vi to ansøgninger frem fra samme ansøger. Skriver vi CPR-nr. uden bindestreg får vi en ansøgning frem fra ansøgeren.
Det er usikkert at vi ikke får vist det samme, hvis man ikke er konsekvens med at bruge bindestreg.
Løsning: Når ansøgningen er oprettet med CPR, så sættes cpr_nummer_uden_formatering 

Studieforløb 

SISESAS-6107 Dispensation prøveforsøg regnes ud fra antal bedømmelser
                           ikke antal forsøg

På denne GUE er der krav om dispensation for antal prøveforsøg, selvom der kun er brugt ét prøveforsøg.
Regelmotoren må derfor kigge på antallet af bedømmelser, hvor der er tre. Men to af dem har bedømmelsen SYG og tæller derfor ikke prøveforsøg.

SISESAS-6156 Fiktive cpr-numre - dubletter

Fejlen er at når esas undersøger om der i forvejen findes fiktive cpr-numre med samme køn og fødselsdato kigges ikke i alternativ cpr-nummer feltet.
Problemet ved nuværende løsning er at udenlandske studerende med fiktive CPR-numre oftest forholdsvis hurtigt får et dansk cpr-nummer.
Løsning: Når esas genererer et fiktivt CPR-nummer kigges der både i CPR-nummer og Alternativt CPR- nummer for alle personer på alle institutioner. Herved sikres esas aldrig genererer et fiktive CPR-nummer som en anden person allerede har som CPR-nummer eller Alternativt CPR-nummer.

SISESAS-6199 Dispensation - mangler gul pop-up på ÅU

Hvis en studerende på Åben uddannelsen overskrider maksimal studietid, så står der ikke en fejlbesked på åben uddannelses studieforløb. Det står kun på visningen for ordinær uddannelse.

SISESAS-6266 Hurtig oprettelse af GUE - Alle SUE'er vises i feltet
                             "Udbud af valgfag"

Tidligere når vi oprettede guer på puer via hurtigoprettelse, kunne vi kun vælge mellem udbud af valgfag på den struktur, som den studerende var tilknyttet.
Når vi nu søger kommer der udbud fra alle uddannelser. Hvordan afgrænser vi søgningen, så vi ikke skal holde cursoren på udbuddet for at få vist strukturen, som den studerende skal tilmeldes?

SISESAS-6274 Ændring af studiestartsdato på ÅU

En studerende har tilmeldt sig to moduler her til foråret. Vedkommende er først optaget på det modul, der starter i April og efterfølgende optaget på det modul der starter i januar.
Esas har givet den studerende studiestartsdatoen i april, men det er jo forkert. Vi har forsøgt at genberegne studieforløbet, men vi får ikke opdateret studiestartsdatoen. Da denne dato er meget vigtig i forhold til den fremtidige administration af den studerende er det væsentligt at den er korrekt. Det skal esas selv kunne finde ud af.

SISESAS-6373 Kan ikke åbne studieforløbslinje

Der sker ikke noget, når man trykker på studieforløbslinjen. Man kan ikke se tilmeldte GUE'er og praktik mv.
Har prøvet med flere studieforløb.

nemStudie

SISESAS-6034 Format for upload i nemstudie

Vi oplyser at ansøgere kan uploade i heic. format, men dem vi modtager i dette format kan ikke læses.

SISESAS-6058 Tilmelding via Massetilmelding virker ikke

Vi oplever, at vi ikke får alle tilmeldinger ind, når vi bruger funktionen
"Massetilmelding"

SISESAS-6246 nemStudie Eksempelvisning på områdenummeropsætning
                           - kan ikke tilgås

Det er pt. ikke muligt at tilgå nemStudie eksempelvisningen på områdenummeropsætningen. Den viser ”Der opstod en fejl”, som vist på nedenstående billede. Vi har prøvet på forskellige områdenummeropsætninger

SISESAS-6325 Gensend bekræftelsesmail 

I mange tilfælde melder nemStudie-ansøgere tilbage at de ikke har fået en bekræftelsesmail.
Der er mange forskellige årsager til at de ikke får eller kan finde bekræftelsesmailen. Vi antager at vi kan løse en stor del af de sager ved at give ansøgeren mulighed for at få sendt en ny bekræftelsesmail.

SISESAS-6376 Flettefelt kan ikke bruges i tredjepart kaldenavn

Nogle UCer bruger mere end en studiestart pr områdenummer, men vi bruger kun en studiestart pr områdenummer. Derfor havde vi behov for at kunne oplyse ansøger om hvilken studiestart de ansøger. Derfor var kompromiset at vi flettede studiestart flettefelt ind i trejdjepart kaldenavn, da det desværre ligger på aktivitetsudbudet, og dermed bruges på områdenumre for vinter og sommer. Men nu ser vi at den ikke kan vise flettefeltet i ansøgers oversigt på nemstudie. Derfor er dette kompromis ikke en løsning vi kan bruge.

SISESAS-6403 Kan ikke færdiggør ansøgning på nemStudie
                            - vi kan ikke se den

Jeg har nedenstående studerende, der har lavet en ansøgning – men gjorde den ikke er færdig. . Hun kan ikke få lov at lave en ansøgning, da hun får at vide der ligger en i forvejen.
Jeg har været inde og tjekke NEMstudie og der ligger ikke nogen ansøgninger der ikke er færdigbehandlet.
Løsning: scripte er kørt.

SISESAS-6002 Ansøgere kan ikke vælge Bevistype - når de
                            ansøger RKV - gælder allle i sektoren

Når en kommende studerende vil ansøge om RKV og vil vælge bevistype Adgang eller Komptetencebevis får de en fejl og kan ikke komme videre.
Dermed kan vi ikke modtage ansøgninger

Efter aftale på dagens Floorwalk sættes denne til blokerer, da alle der har taget løsnignen i brug har dette problem i Produktionsmiljøet.

 

Overvågning

SISESAS-6264 Ændring til overvågede felter og fjernelse af
                            felter fra avanceret søgning filtre

Første del af den sag består i at fjerne overvågning af felter og entiteter, som ikke er relevante for brugerne. Nogle entiteter der ikke tidligere har været overvåget, får det tilkoblet.

Eftersom det er i samme Dynamics skærmbillede det defineres om et felt skal kunne benytte som filter til avanceret søgning, bliver mange overflødige felter samtidig fjernet herfra

Indberetning

SISESAS-4992 SU-hændelserne henviser ikke til foregående
                            hændelse med sig selv (xml til SU)

Siden marts har SU-hændelserne der oprettes ikke henvist til den foregående hændelse med til sig selv. Pt. bruger SU det ikke fuldt ud, så derfor har det ikke givet problemer.

Betaling og fakturering

SISESAS-6015 Xml Navision - tilpasning når betalingsdato ikke
                            fremgå (SISESAS-5438)

Tilpasning til xml udledt af SISESAS-5438 og der er modtaget xml fra MDC Nordic:

Tekst fra SISESAS-5438 - denne sag håndterer STEP 2:

Vi har været i kontakt med MDC Nordic og fået afklaret løsningen.

Betalingsdatoen skal udelukkende komme fra en 'Closingdate' (lukkedatoen) og ikke fra 'Postingdate' (bogføringsdatoen).
Der er dog eksempler i Navision hvor der er oprettet manuelle betalinger som udeligner en faktura sendt fra Navision, i disse tilfælder vil Fakturaren ikke have en 'Closingdate' i Navision og esas er ikke i stand til at sætte en betalingsdato. For at løse dette skal udligningslinjen (betalingen) fremsøges fra fakturaren, hvor af udlignings linjen indeholder 'Closingdate' (lukkedatoen). Til dette afventer NC XML'er fra MDC nordic således at integrationen kan opdateres så

SISESAS-6056 Fejl ved synkronisering til Navision

Vi har faktureringsgrundlag der i esas står med status fejlet, men hvor faktureringsgrundlaget er sendt over til Navision. Der er problemer med synkroniseringen af Navision.
Der tjekkes ikke pt. om de fejlede faktureringsgrundlag er kommet hele vejen over til Navision, selvom Navision har smidt en fejl.
Vi har haft møde med MDC Nordic, og derfor oprettes denne sag. Zeki deltog på mødet og kender til sagen.

Løsning: Logikken for afsendelse af faktureringsgrundlag opdateres, når faktureringsgrundlaget afsendes med status fejlet. Der skal i denne forbindelse tjekkes om faktureringsgrundlaget allerede eksistere i Navision, og hvis det gør vil logikken opdatere faktureringsgrundlaget istedet for at afsende det igen. Hvis faktureringsgrundlaget ikke eksistere i Navision vil faktureringsgrundlaget blive afsendt som normalt.

Eksempel fra sag SISESAS-5538 fra Monika (Absalon):

Det lykkedes for mig at genfremsende kreditnota for Pernille (se min case nedenfor i sag), men nu ligger der to kreditnotaer for den studerende i Navision.

Ved følgene studerende fik kreditnotaen også status “fejlet”, men der ligger en kreditnota i Navision, som er bogført og sendt.

Uddannelsesstruktur ÅU

SISESAS-6291 Der kan ikke redigeres i en kopieret ÅU SUE
                           (ikke kopi af UFS ejet SUE)

Vi er i gang med at lave en ny uddannelsesstruktur for meritpædagoguddannelsen (4046 - 4046 - SPOR opdateret- Meritpædagoguddannelsen 2014). Vi har kopieret den nuværende struktur, og er i gang med at tilrette SUEr (både stuktur og SUEr er i kladde).

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024