Gå til indhold

Innovationscentre

Uddannelses- og Forskningsministeriet har i samarbejde med Udenrigsministeriet etableret innovationscentre i Silicon Valley, Boston, Shanghai, München , Seoul, Tel Aviv og Bangalore.

Innovationscentrene sikrer ministeriets lokale tilstedeværelse i verdens førende forsknings-, uddannelses- og innovationsmiljøer. Samtidigt afspejler placeringen af innovationscentrene ministeriets særlige fokus på uddannelse- og forskningssamarbejde med de nye vækstlande. Ministeriet har udstationeret en forsknings- og uddannelsesattaché på hvert innovationscenter.

Det overordnede formål med innovationscentrene er at bistå danske forsknings- og uddannelsesinstitutioner og virksomheder med at tiltrække ny viden, talent og investeringer samt omsætte viden til vækst. Innovationscentrene formidler netværk og partnerskaber med førende udenlandske partnere og tilbyder skræddersyet rådgivning.

Uddannelsessamarbejde

I forhold til uddannelsesområdet har innovationscentrene blandt andet til opgave at bistå danske videregående uddannelsesinstitutioner med at kortlægge potentielle samarbejdspartnere og at formidle kontakt til førende internationale uddannelses-, forsknings-, innovations- og erhvervsmiljøer. Målet er, at danske studerende, undervisere og forskere i højere grad får et globalt afsæt, der sikrer, at de danske forsknings- og uddannelsesmiljøer er i verdensklasse.

Tiltrækning af talent

Endvidere bistår innovationscentrene danske videregående uddannelsesinstitutioner og  virksomheder med tiltrækning af talent. Innovationscentrene i Shanghai og São Paulo har med det formål igangsat Top Talent-programmet, som markedsfører danske uddannelses- og karriereveje over for talentfulde og højtkvalificerede udenlandske studerende.

Kontakt

Karin Ilsøth Rasmussen
Områdeleder
Tlf.: +45 72 31 82 13
Email: kra@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 10. maj 2022