Gå til indhold

Seminar om international mobilitet i erhvervsuddannelserne

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer til seminar om international mobilitet i erhvervsuddannelserne. Seminaret afholdes d. 14.-15. november 2022 på Trinity Hotel og Konferencecenter i Fredericia.
  • Tid og sted
  • Hvornår 14. november 2022 09:00 til 15. november 2022 13:30
  • Hvor Trinity Hotel & Konference Center
    Gl. Færgevej 30, Snoghøj
    7000 Fredericia

Formål

Gennem mange år har der været stor interesse for international mobilitet i erhvervsuddannelserne, men på grund af pandemien har aktiviteterne ligget noget underdrejet de sidste år. Det gælder især mobilitet i Erasmus+-programmet, men også blandt elever, som tager af sted med OPU-ordningen (Oplæring i Udlandet).

Men der er nu tegn på, at aktiviteterne er kommet rigtig godt i gang igen. 

På seminaret vil der blandt andet være fokus på mobilitet i erhvervsuddannelsernes grund- og hovedforløb, erfaringer med blended mobilitet i Danmark og Ungarn, den nye Globuspulje til uddannelsessamarbejde med udviklingslande, konsortiesamarbejde om udlandsophold på SOSU-skolerne, udbytte af samarbejde med amerikanske community colleges og oversøisk oplæring gennem OPU-ordningen. 

Et elevpanel kommer og fortæller om deres erfaring med OPU, ligesom det bliver muligt at høre oplæg om Erasmus+-ophold for elever på HHX, erfaringer fra et Center of Vocational Excellence, KA2 samarbejdsprojekter og administration af OPU-ordningen hos AUB.   

Målgruppe

Internationale koordinatorer, OPU-koordinatorer og andre, der arbejder med elev- og lærermobilitet og internationale projekter.

Praktisk

Seminaret finder sted fra mandag den 14. november kl. 09.00 til tirsdag den
15. november kl 13.30 på Trinity Hotel og Konferencecenter, Gl. Færgevej 30, Fredericia

Prisen for deltagelse i seminaret er 1.600 kr, som dækker overnatning og forplejning på Hotel Trinity. For deltagere, som ikke ønsker overnatning, er prisen 1.000 kr. Deltagergebyret opkræves efter seminaret og er inklusiv moms. Ved tilmelding skal oplyses EAN nummer. 

På seminaret vil være stande med materialer og muligheder for at få information og vejledning om Erasmus+, Nordplus, eTwinning, EuroGuidance, EuroPass og OPU.

Ansøgningsfrist

Tilmelding af hensyn til værelsesbestilling skal ske senest d. 14. oktober 2022

Tilmelding

Kontakt

Lars Møller Bentsen
International rådgiver
Tlf.: +45 72 31 89 26
Email: lmb@ufm.dk
Lise Frank
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 88 73
Email: lifr@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 13. december 2022