Gå til indhold

Nordplus Nordens Sprog

Nordisk Ministerråds uddannelsesprogram Nordplus Nordens Sprog støtter samarbejde mellem organisationer, der ønsker at styrke sprogforståelsen i Norden og stimulere interesse for, viden om og forståelse for nordiske kulturer, sprog og livsvilkår. Der er ca. 5,5 mio. kr. til rådighed om året.

Nordens SprogNordplus Nordens Sprog giver støtte til etablering af netværk med aktører på sprogområdet eller forskellige projektsamarbejder inden for sprogområdet, herunder nordiske minoritetssprog.  

Der findes to aktiviteter under Nordplus Nordens Sprog, som du kan søge tilskud til.


Aktiviteter under Nordplus Nordens Sprog 

Forberedende besøg

Forberedende besøg er en aktivitet, der skal give interesserede parter mulighed for at mødes, aftale et fælles projekt og i fællesskab formulere en ansøgning om tilskud fra Nordplus Nordens Sprog.  

Hvem kan søge?

Institutioner og organisationer, som arbejder med læringsaktiviteter, der har med nordiske sprog og nordiske minoritetssprog at gøre. Én af de deltagende parter påtager sig værtsrollen og søger på vegne af hele partnerskabet, som skal bestå af mindst to organisationer fra mindst to forskellige Nordplus-lande, dvs. Danmark, Finland, Island, Norge, Sverige, Færøerne, Grønland, Åland, Estland, Letland og Litauen.

Enkeltpersoner kan ikke ansøge.

Netværk og projekter 

Det er muligt at søge tilskud til etablering af netværk med aktører på sprogområdet eller forskellige projektaktiviteter inden for sprogområdet.

Aktiviteter kan eksempelvis omfatte udvikling af metoder til at inkludere nabosprogslæring i skolerne, folkeoplysningsarbejde, konferencer, kurser, publikationer, sprogteknologiske projekter, udvikling og udgivelse af læremidler og undervisningsmaterialer, udviklingsprojekter og andre aktiviteter, som har fokus på at udvikle og forbedre pædagogiske og didaktiske metoder.

Hvem kan søge?

Professionelle i alle typer af organisationer og institutioner, som arbejder med formel, ikke-formel og uformel uddannelse og folkeoplysning.

Én organisation søger på vegne af partnerskabet, som skal bestå af mindst to organisationer fra mindst to forskellige Nordplus-lande, dvs. Danmark, Finland, Island, Norge, Sverige, Færøerne, Grønland, Åland, Estland, Letland og Litauen.

Enkeltpersoner kan ikke ansøge.


Hvordan søger man?

Trin for trin

Du får adgang til en elektronisk ansøgningsformular via Nordplus’ hjemmeside, når der er en åben ansøgningsrunde. Her kan du også få en trinvis introduktion til ansøgningsprocessen.

Når du skriver en ansøgning om støtte fra Nordplus, kan det være nyttigt at gennemgå en tjekliste, som du finder på Nordplus’ hjemmeside.

Nyttige links

Håndbog

Nordplus har lavet en håndbog, der fungerer som en guide i ansøgningsprocessen og informerer om Nordplus generelt og om de fem forskellige delprogrammer.

FAQ

På hjemmesiden for Nordplus kan du se svar på spørgsmål, der ofte bliver stillet i relation til Nordplus Nordens Sprog-programmet.

Partnersøgning

I Nordplus’ partnersøgningsdatabase kan du finde relevante partnere i alle de deltagende programmer.

Næste ansøgningsrunde til alle aktiviteter i Nordplus Nordens Sprog er 3. februar 2025. Desuden er der en ansøgningsrunde for forberedende besøg 1. oktober 2024. 

Kontakt

Rikke Rowek Kier
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 88 74
Email: rrk@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. august 2024

Afsendere