Zealand har i flere år søgt midler gennem Erasmus+ med én særlig begivenhed for øje. Det hele kulminerede til ’International Week’.
Det summede af liv og snakken gik – på mange forskellige sprog. Der blev hilst, tanket kaffe, grinet og udvekslet erfaringer og visitkort. En ellers grå og almindelige tirsdag i april havde folk fra Mexico, USA, Indonesien, Belgien og andre kroge af verdenskortet fundet vej til campus i Køge. Alle havde én ting til fælles – samarbejdet med Zealand, som havde inviteret til en uge med fokus på internationalt samarbejde og bæredygtighed.
”Det har krævet lidt koordinering, mildt sagt”, grinede Ole Kolling, der er international leder ved Zealand. I samspil med rektor, Rasmus Helleberg Frimodt, har Ole Kolling været initiativtager til det store, internationale puslespil, som faldt i hak i uge 17.
”Vi bringer vores internationale partnere sammen for at styrke vores internationale netværk og få nye og flere perspektiver på de fælles muligheder og udfordringer, vi som samfund og uddannelsesinstitutioner står over for”, fortalte Ole Kolling.
Zealand havde inviteret over 40 samarbejdspartnere, mere end 100 personer, til en international uge på campus i Roskilde, Køge og Næstved.
Den internationale uge på Zealand kunne lade sig gøre med støtte fra EU-programmet Erasmus+, som understøtter internationalt uddannelsessamarbejde både i og uden for Europa.
Erasmus+ gav partnere mulighed for at deltage
Det krævede nøje planlægning og overblik over de ansøgte midler fra Erasmus+ at kunne samle flest mulige til den internationale uge. Den store indsats i at få, særligt ikke-europæiske, partnere inviteret på besøg var ikke forgæves.
”Muligheden for at komme her med midler fra Erasmus+ er meget interessant for os, der kommer langvejs fra. Det er en berigende oplevelse at deltage i denne uge, og det er spændende at se, hvordan man forvalter bæredygtighed andre steder i verden. En uge som denne udvider ens horisont”, fortalte Francisco Javier fra Chile
Midlerne fra Erasmus+ var helt afgørende for, at flere af samarbejdspartnerne uden for Europa rejste til Danmark og deltog i arrangementet.
”Uden finansieringen ville vi nok ikke være kommet her. At komme her handler også i høj grad om at netværke. For mig har det været meget værdifuldt at mødes her med dygtige mennesker fra fakultetet, det internationale kontor og lignende. Det har været det hele værd”, uddybede Renate-Teres Wyssmann fra Mexico.
Det vil bære frugt i fremtiden
Efter den internationale uge rejste Zealands samarbejdspartnere hjem igen, men tiden på dansk jord gav nye muligheder for fremtidigt samarbejde og udveksling.
”Det er meningsfuldt at mødes, fordi vi alle oplever ugen sammen. Når vi kommer hjem, arbejder vi ikke bare videre med bæredygtighed, men også med de folk vi har mødt i løbet af ugen. Det skaber et stort potentiale for fremtidige samarbejdsmuligheder”, fortalte Matthew Kenny fra USA
De mange internationale samarbejdspartnere fik nye, faglige inputs om blandt andet bæredygtighed og kunstig intelligens med hjem. Derudover fik de også nye samarbejdsmuligheder og en stak visitkort fra nye kontakter, som kan være interessante i fremtiden. Ifølge Matthew Kenny fra USA har udveksling det nemlig med at smitte.
”Jeg tror på, at hvis undervisere kan se mere af verden, så vil det i sidste ende manifestere sig i, at flere studerende ser verden. Det vil ske på længere sigt, og jeg tror, det vil bære frugt i fremtiden.”