Gå til indhold

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen nominerer institutioner til EITA-prisen

European Innovative Teaching Award (EITA) er Europa-Kommissionens hæderspris til dagtilbud, grundskoler og ungdomsuddannelser, der har gennemført eksemplariske Erasmus+-projekter. I år vil Uddannelses- og Forskningsstyrelsen nominere en række kvalificerede projekter forud for den endelige kåring.

EITA2023.PNG

Som det danske agentur for Erasmus+ har Uddannelses- og Forskningsstyrelsen mulighed for årligt at uddele op til fire EITA-priser. Dvs. en pris til et projekt i hver af følgende sektorer:

  • Dagtilbud
  • Grundskole
  • Almen ungdomsuddannelse
  • Erhvervsrettet grund- og efteruddannelse

Som noget nyt foretager Uddannelses- og Forskningsstyrelsen i første omgang en bred udvælgelse af eksemplariske projekter på en såkaldt 'short-list' af potentielle vinderprojekter. Uddannelses- og Forskningsstyrelsen vil kontakte alle shortlistede projekter inden 1.juni. Offentliggørelsen af de endelige vindere vil finde sted i september.

Temaet for EITA 2023

I år er temaet for EITA-prisen 'Uddannelse og innovation'. Et vinderprojekt skal derfor have beskæftiget sig med innovation inden for f.eks. teknologi, kunstig intelligens, kodning, programmering, virtual reality, iværksætteri eller lignende.

Udvælgelsen af de bedste Erasmus+-projekter med udgangspunkt i årets tema foregår i alle Erasmus+-programmets 33 lande. Projekterne skal være bevilget tilskud mellem 2018 og 2022 og være afsluttet foråret 2023.

Både Key Action 1-projekter, de såkaldte mobilitetsprojekter, og Key Action 2-projekter, dvs. de strategiske partnerskabsprojekter eller samarbejdsprojekterne, som de hedder i indeværende programperiode, kan komme i betragtning til EITA-prisen.

EITA-events 2023

På samme måde som tidligere år, vil Uddannelses- og Forskningsstyrelsen være vært for en fejring af de danske EITA-vindere 2023.

Europa-Kommissionen vil ligeledes invitere alle vindere til et europæisk prisudnævnelses- og netværksevent i oktober 2023.

Hvis du vil følge med og ikke overse en EITA-begivenhed eller andet vedr. internationalt uddannelsessamarbejde, så tilmeld dig Nyhedsbrevet Udsyn.

Hvad  EITA?

I forbindelse med programperioden for Erasmus+ (2021-2027) lancerede Europa-Kommissionen i 2021 en ny pris kaldet European Innovative Teaching Award (EITA)

EITA skal fremhæve værdien af ​​europæisk samarbejde inden for uddannelse. Prisen skal desuden være med til at skabe nye netværk og inspirere til dannelsen af flere innovative projekter.

Kontakt

Simone Hvid Nielsen
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 87 02
Email: shn@ufm.dk
Uddannelses- og Forskningsstyrelsen

Afsendere