Gå til indhold

Nyheder om udveksling og internationale samarbejdsprojekter

Her finder du en oversigt over nyheder vedrørende udvekslingsophold og internationale samarbejdsprojekter.
Viser 1-30 af 50 resultater
SOSU-assistentelever vinder årets OPU-filmkonkurrence

Vinderne i Uddannelses- og Forskningsstyrelsens konkurrence om gode historier og film fra virksomhedsophold i udlandet for elever i erhvervsuddannelse er nu offentliggjort, og øverst på podiet står i år to SOSU-assistentelever, der i 9 uger har været ansat på plejehjemmet Mørk i Reykjavik.

En billet til personlig udvikling

Hvad betyder et ophold i en udenlandsk virksomhed for danske erhvervsuddannelseselevers kompetenceudvikling - og hvordan oplever elever med udlandserfaringer at stå over for en arbejdsgiver siden hen? Det har et speciale fra Aarhus Universitet undersøgt gennem interview med fem elever.

Vinderne af EITA-prisen 2024 er fundet

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen nominerede i foråret ni Erasmus+-projekter til European Innovative Teaching Award (EITA-prisen). Nu er fire vindere udnævnt fra henholdsvis dagtilbudsområdet, grundskoleområdet, det almene ungdomsuddannelsesområde og erhvervsuddannelsesområdet.

I fællesskab opbygger vi bedre uddannelser med dygtigere undervisere

Et kapacitetsopbygningsprojekt handler om i fællesskab at udvikle og forbedre videregående uddannelse i et land uden for EU. Danske videregående uddannelsesinstitutioner er aktive i ti forskellige projekter i 2024, og aktuelt er Københavns Universitet med i et projekt i Malawi og Uganda.

UCN indgår i ny europæisk uddannelsesalliance

Professionshøjskolen University College Nordjylland er nu blandt hele ni danske uddannelsesinstitutioner, der indgår i en række ’Europæiske Universiteter’. Danske videregående uddannelser er således med helt i front, når det gælder internationale ambitioner.

En vej til bedre skolegang for alle

Arbejder du med inklusion og trivsel på skoleområdet? Via EU-programmet Erasmus+ kan du hente støtte til indsatser med fokus på, hvordan vi i Europa kan skabe en bedre skolegang for alle.

Hent information og data om Erasmus+

Tidligere i år nåede EU-programmet Erasmus+ en milepæl med mere end 15 millioner deltagere i læringsmobilitet siden 1987. Med offentlig adgang til statistik og visuelle fremstillinger af data kan alle interesserede få adgang til faktuel viden om Erasmus+.

Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps giver internationalt udsyn

Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps styrker internationale kompetencer og personlige færdigheder, men fremmer også det internationale miljø på involverede uddannelsesinstitutioner og i organisationer. Det viser to nye nationale rapporter om EU-programmerne og deres effekter.

Før afrejse: Kender du dine elevers personlighedstræk?

Vil man sikre læringen for den enkelte, når man rejser med elever i en gruppe, bør man som underviser kende ”de fem, dominerende personlighedstræk” og være forberedt på, hvad man kan gøre for både ”Danny Downer”, ”Annie Anxious” og ”Henry Homebody”, lød det på konference i USA.

Elever og virksomheder skal matche - også i udlandet

Smedeuddannelsen på EUC Lillebælt har kontakt til en lang række oplæringsvirksomheder i Europa. ”Men ikke alle elever ville trives i det kæmpe store værft i Torshavn”, siger skolens internationale koordinator: ”Så man skal kende eleven, og han eller hun skal kende sig selv.”

Alle kan. Fire møbelsnedkerelever gjorde det

Gartner, SOSU-assistent eller smed. På alle erhvervsuddannelser er det en mulighed at tage en del af sin praktiske oplæring i udlandet. Undervisningsministeren har netop overrakt årets pris for den bedste film indsendt til ’OPU-konkurrencen 2023’ til fire elever, der har arbejdet tre måneder i Kenya

Kan man konkurrere i omsorg? Ja, og det støtter Erasmus+

Signe Gundlach Nielsen er en del af det danske Skillslandshold, der for nylig hjembragte 14 medaljer fra EuroSkills i Gdansk. ”Det er vildt fedt og vildt hårdt på samme tid at konkurrere internationalt, men jeg bliver en dygtigere SOSU-assistent”, siger hun. Skillslandsholdet er støttet af Erasmus+.

Vinderne af EITA-prisen 2023 er fundet

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen nominerede i foråret elleve Erasmus+-projekter til European Innovative Teaching Award (EITA-prisen). Nu er fire vindere udnævnt fra henholdsvis dagtilbudsområdet, grundskoleområdet, det almene ungdomsuddannelsesområde og erhvervsuddannelsesområdet

Søg tilskud til ophold i USA via DK-USA-programmet

Retningslinjer for tilskud gennem DK-USA-programmet og tilhørende ansøgningsskema har i 2023 været forsinket pga. sent vedtaget finanslov. Men begge dele ligger nu klar. Tilskudssatserne er sat op, og der gives som noget nyt nu også tilskud til deltagergebyr til Community College-konferencer.

Landbrugselever uden grænser

Med støtte fra Erasmus+ og Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) tager op mod 80 procent af landbrugseleverne på Kalø Økologisk Landbrugsskole en del af deres praktiske oplæring i udlandet. Verden har brug for globale og klimabevidste landmænd, lyder filosofien.

Building capacity is never a one-way street

What can Danish higher education institutions gain from capacity building projects within Erasmus+? Some might think that you only build capacity elsewhere – but Dr. Romeo V. Turcan from Aalborg University has a completely different perspective.

Nordplus støtter 340 nye uddannelsesprojekter

95 millioner kroner styrker uddannelsessamarbejdet i Norden og Baltikum. Det sker i kraft af uddannelsesprogrammet Nordplus, der henvender sig til alle uddannelsessektorer og organisationer og institutioner, der er involveret i læring og uddannelse.

Tre nationaliteter og et kodesprog

Elever fra Techcollege i Aalborg knækker koder og krydser kulturer sammen med islandske og spanske webudvikler-elever. Et udvekslingssamarbejde via Erasmus+ giver eleverne helt særlige undervisningsoplevelser.

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen