Gå til indhold

Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer, april 2015

Rekordmange institutioner har søgt om tilskud til uddannelsessamarbejde gennem Nordplus i 2015. Den Europæiske Ungdomsuge er skudt i gang med flere end 100 arrangementer rundt om i Europa. Og så kan du nu blive en del af et nyt online fællesskab for læring i verden. God læselyst!

Billede-til-nyhed-om-sosu.jpg


Rekordmange institutioner vil samarbejde om uddannelsesprojekter i Norden

På tværs af uddannelsessektorer i de nordiske og baltiske lande er der stor interesse for at deltage i uddannelsessamarbejde. Ved årets ansøgningsrunde om tilskud gennem Nordplus har institutionerne søgt for 24,9 millioner euro. Det er en stigning på fem procent sammenlignet med 2014.

Projekteksempel: Er du 50+? Og har du en iværksætter i maven?

Projektet Entrepreneurship 50+ giver inspiration til arbejdet med at styrke brobygning mellem voksenuddannelse og jobmarked. Projektet forener partnere fra fire lande og er realiseret med tilskud fra Nordplus Voksen.

Den Europæiske Ungdomsuge

Den Europæiske Ungdomsuge 2015 er skudt i gang

En danseworkshop, rapdebat og et tv-program er nogle af initiativerne, der skal sætte spot på unges deltagelse i arbejdsliv og samfund, når Den Europæiske Ungdomsunge skydes i gang for 7. år i træk. Det sker den 27. april 2015. I Danmark fejres Ungdomsugen med 13 arrangementer rundt om i landet.

Ny facebookside for skole

Ny Facebook-side for europæisk uddannelsessamarbejde

En ny Facebook-side samler relevant viden om og giver inspiration til nordisk og europæisk uddannelsessamarbejde i børnehaver, grundskoler og ungdomsuddannelser. Skal du i gang med et projekt, eller inddrager du allerede en europæisk dimension i dit arbejde? Bliv en del af det nye online fællesskab for læring i verden.

Kampagne skal få flere unge til at rejse ud som frivillig

Gennem Europæiske Volontørtjeneste (EVS) kan unge mellem 17-30 år arbejde frivilligt i udlandet. Styrelsen for Videregående Uddannelser kickstarter en kampagne, der fortæller om mulighederne med EVS. I den forbindelse inviterer styrelsen til informationsmøde den 18. maj 2015 i København.

Universitet søger

Universitet i USA søger underviser i dansk

På omkring 60 universiteter verden over foregår der undervisning og forskning i dansk sprog, litteratur og danske samfundsforhold. Universitetet i Boulder i USA søger en underviser i dansk med start den 15. august 2015. Ansøgningsfristen er den 10. maj 2015.

Ny pjece: Start vejledningen af udlændinge med en uddannelsesvurdering

Vejledere på for eksempel jobcentre kan hjælpe udlændinge i job med en vurdering af deres udenlandske uddannelse. En ny pjece fortæller, hvordan uddannelsesvurderingerne kan bruges. Pjecen henvender sig til medarbejdere i jobcentre, kommunale integrationsafdelinger, sprogcentre, organisationer m.v.


Billede af udsyn postkort

Udsyn udsendes næste gang i slutningen af maj 2015.

Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til cmv@uds.dk

Fotos: 1: Erhvervsakademi SydVest, 2 + 3 og 4: Fotolia, 5: Andreas Wiendel Rasmussen.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 29. juli 2020