Gå til indhold

Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer, april 2017

Danske uddannelsesinstitutioner og organisationer har søgt om mere end 16,5 millioner euro i tilskud til europæisk uddannelsessamarbejde. Vi fejrer Den Europæiske Ungdomsuge med over 100 arrangementer om unge i EU. Og så kan du følge fire lærlinge i praktik i Island. God fornøjelse med Udsyn!

Ansøgninger til Erasmus+

84 ansøgninger om tilskud til europæisk uddannelsessamarbejde

Danske uddannelsesinstitutioner og organisationer har søgt om mere end 16,5 millioner euro i tilskud til europæisk uddannelsessamarbejde. Det skal blandt andet styrke elevers evner inden for it, entreprenørskab i undervisningen på videregående uddannelser og inklusionsprojekter blandt unge.

Den Europæiske Ungdomsuge 2017
Den Europæiske Ungdomsuge: Over 100 arrangementer med fokus på unge i EU

En 24-timers workshop, en temaaften og fællesspisning for unge og politikere. Det er nogle af de arrangementer, man kan opleve i løbet af Den Europæiske Ungdomsuge, hvor der sættes fokus på unges sociale engagement og interesse for EU´s ungdomspolitik. Det sker den 1.-7. maj 2017.

Ny-publikation-fra-RAY.jpg

Rapport om effekten af ungdomsudvekslinger med Erasmus+

En udveksling i et andet land gør unge mere åbne over for EU og tolerante over for andre kulturer. Det viser en ny undersøgelse, som måler effekten af den uformelle læring, som unge opnår ved at deltage i ungdomsprojekter med tilskud fra Erasmus+.

Nordplus-case

Projektartikel: Tang bliver til mad og netværk

Seminar i Helsinki om internationaliseringsstrategier i erhvervsuddannelsessektoren

Erasmus+ inviterer til seminar om internationaliseringsstrategier i erhvervsuddannelsessektoren. Seminaret finder sted den 10.-13. september 2017.

Film om praktikophold i Island
Inspirationsvideo: Praktikophold i Island 

Fire lærlinge fra EUC Lillebælt er i Island i tre uger, hvor de skal i praktik som klejnsmede. Videoen kan også ses med engelske undertekster.

Grib verden billede
Følg med på Facebook

Vi holder dig opdateret om ansøgningsfrister, opslag og begivenheder - og deler ud af spændende projekteksempler på vores Facebook-sider.


Udsyn udsendes næste gang i maj 2017.

Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til Cindy Maria Vinløv på cmv@uds.dk.

Fotos: 1+2: Fotolia, 3: Internationale uddannelsesprogrammer, 4: Anne Pellikka, 5 og 6: Internationale uddannelsesprogrammer.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. april 2017