Gå til indhold

Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer, august 2014

I Udsyn for august kan du læse, at rekordmange studerende og undervisere rejste på udlandsophold med Erasmus-programmet i 2013. Fristen for tilskud til ungdomsprojekter i Europa nærmer sig. Og så byder efteråret på spændende seminarer om blandt andet internationalisering i erhvervsuddannelserne.

Fotograf: Kasper Kamuk, Erhvervsakademiet Lillebælt

Stadig flere studerende tager på studieophold i Europa

I 2013 tog ti procent flere studerende end året før på udlandsophold med EU’s Erasmus-program.

Lærermobilitet har givet netværk, viden og inspiration

Lektor Karen Barfod har interesseret sig for outdoor-pædagogik i mange år, og hendes engagement har ført hende til Norge, Skotland og senest Sverige med tilskud fra Erasmus-programmet. 


 Fotograf: Kasper Kamuk, Erhvervsakademiet Lillebælt

Søg tilskud til dit næste ungdomsprojekt med Erasmus+

Arbejder du med unge mellem 13 – 30 år? Og er du interesseret i at styrke det europæiske arbejde med de unge? Søg tilskud til internationale udvekslings- og samarbejdsprojekter. Ansøgningsfristen er den 1. oktober.

Tre ledige stillinger som underviser i dansk i udlandet

Lektoratsudvalget søger tre lektorer til undervisning i dansk i udlandet med start vinteren 2015. Ansøgningsfristen er den 8. september 2014.

Ny uddannelsesdatabase

Rejs med Nordplus - tilskud til forberedende besøg

Overvejer du at søge om tilskud fra Nordplus Junior eller Nordplus Voksen i 2015? Du kan nu søge om tilskud til forberedende besøg med dine nordiske partnerinstitutioner. Ansøgningsfristen er den 1. oktober 2014.


Fotograf: Copenhagen Business Academy

Seminar om international mobilitet i erhvervsuddannelserne

Styrelsen for Videregående Uddannelser afholder seminar om international mobilitet i erhvervsuddannelserne den 8.-9. oktober 2014 i Middelfart.

Vejledning med Globalt Udsyn: Fokus på erhvervsuddannelserne

Kender de unge til mulighederne for praktik- og uddannelsesophold i udlandet på erhvervsuddannelserne? Og er vejlederne klædt på til at vejledede unge om ophold i udlandet? Interesserede inviteres til seminaret 'Vejledning med globalt udsyn – fokus på erhvervsuddannelser' den 28. og 31. oktober 2014.

Invitation til konference: Gennem sproget ud i verden

Erhvervslivet har i stigende grad behov for medarbejdere, der kan begå sig på den globale scene. Det er fokus på konferencen "Kommunikative udfordringer - Gennem sproget ud i verden", som finder sted den 25. september 2014. Deltagelse er gratis.

Konference om kvalitet i uddannelser

Bliv klogere på, hvordan programmerne Livslang Læring og Aktive Unge, gennem internationale projekter, har bidraget til øget kvalitet i uddannelserne og de danske læringsmiljøer. Konferencen finder sted den 27. november 2014 i DGI Byen. Læs mere i næste nummer af Udsyn, som udkommer i slutningen af september.


Fotograf: Stefan Frank Thor Straten

Vind Den Europæiske Sprogpris

Du har nu mulighed for at indstille projekter til Den Europæiske Sprogpris 2014. Ansøgningsfristen er den 1. september 2014.

Konkurrence for elever i erhvervsuddannelserne

Skriv en god historie eller skyd en film om dit praktikophold i udlandet gennem PIU-ordningen og deltag i konkurrencen om præmier for 5000 kr. Frist for deltagelse er den 15. oktober 2014.

Europass videokonkurrence 

Deltag i en videokonkurrence, der skal promovere Europass: fem dokumenter, der gør det lettere at søge uddannelse og job i udlandet. Deadline for deltagelse er den 1. november 2014.


Udsyn udsendes næste gang   september 2014

Nyhedsbrevet Udsyn udsendes næste gang i slutningen af september 2014. Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til cmv@uds.dk

Fotos:
1+2:Kasper Kamuk, Erhvervsakademiet Lillebælt, 3: Fotolia, 4: Copenhagen Business Academy og 5:Stefan Frank Thor Straten

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 29. september 2014