Gå til indhold

Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer, februar 2017

Flere end 130.000 danske elever, studerende, undervisere og frivillige har gennem de sidste 30 år rejst ud i Europa med Erasmus+. Fire ledere giver deres bud på, hvorfor det europæiske uddannelsessamarbejde er vigtigt. Og så kan organisationer nu søge tilskud til ungdomsprojekter. God fornøjelse!

Erasmus+-30-år.jpg

Erasmus+ fejrer 30 års fødselsdag

"Erasmus+ er et godt eksempel på, hvad EU kan. Programmet binder den europæiske ungdom sammen, skaber relationer på tværs af grænser og styrker fællesskabet. Det er vigtigt i en tid, hvor forskellige kræfter forsøger at splitte os". Sådan siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind i anledningen af 30-året for Erasmus+.

Flere vil uddanne sig i udlandet med Erasmus+

Danske uddannelsesinstitutioner og organisationer har søgt om rekordmange penge til mobilitetsprojekter i Europa. Ved årets første ansøgningsrunde har de søgt for mere end 25 millioner euro. Det er en stigning på 12 procent sammenlignet med 2016.

Erasmus+.jpg
Søg tilskud til europæiske ungdomsprojekter

Arbejder du professionelt med unge? Ansøgningsfristen for tilskud til udlandsophold og samarbejdsprojekter inden for ungdomsområdet er den 26. april 2017 kl. 12.00.

Interview: Europæisk uddannelsessamarbejde kræver vedholdende toplederfokus

Fire ledere giver deres bud på, hvordan man kommer i gang med det europæiske uddannelsessamarbejde – og hvorfor det er vigtigt.

 Den Europæiske Ungdomsuge

Den Europæiske Ungdomsuge: Søg tilskud til projekter

Den første uge i maj løber Den Europæiske Ungdomsuge 2017 af stablen. I hele Europa vil der være fokus på unges
involvering i arbejdet med at skabe solidaritet, tolerance og deltagelse i demokratiet og samfundet. Ungdomsorganisationer og foreninger kan søge om tilskud til at afholde arrangementer under Den Europæiske Ungdomsuge.

Udsyn.jpg

Indkaldelse af ansøgninger: Erasmus Charter for Higher Education

Videregående uddannelsesinstitutioner skal have et godkendt Erasmus Charter for Higher Education (ECHE) for at kunne deltage i europæiske og internationale mobilitets- og samarbejdsprojekter gennem Erasmus+. Fristen for at søge om et charter er den 31. marts 2017 kl. 12.00.

Information om praktik i udlandet gennem PIU-ordningen

En ny pjece på engelsk fortæller om praktikophold i udlandet for elever i erhvervsuddannelserne.

linkedIn.jpg

Følg med på LinkedIn

På vores nye LinkedIn-side kan du nu fremover også få nyt om ansøgningsfrister, arrangementer i ind- og udland, rapporter og cases. Siden hedder Internationale Uddannelsesprogrammer.


Udsyn udsendes næste gang i marts 2017

Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til Cindy Maria Vinløv på cmv@uds.dk

Fotos: 1: EU-Kommissionen, 2:Tuala Hjarnø, 3: EU-Kommissionen, 4: Tuala Hjarnø og 5: Fotolia. 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. februar 2017