Gå til indhold

Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer, maj 2015

I Udsyn for maj måned får du ny statistik om mobilitet på de videregående uddannelser. Læs også om VIA, der satser på stærke ambassadører for udlandsophold. Og så inviterer Styrelsen for Videregående Uddannelser til inspirationsdag om Den Europæiske Volontørtjeneste.Danske studerende vil gerne på studieophold i Norden 

Et praktik- eller studieophold i Norge, Sverige eller Island er i høj kurs blandt studerende på de danske videregående uddannelser. Det viser en ny rapport, som giver en status på den ind- og udgående mobilitet i studieåret 2013/2014 gennem Nordisk Ministerråds uddannelsesprogram Nordplus.

VIA satser på stærke ambassadører for udlandsophold

VIA University College sender hvert år mellem 80-100 undervisere og ansatte på mobilitetsophold med Erasmus+. Læs med når VIAs prorektor Peter Friese giver sine bud på en række spørgsmål om, hvorfor man som underviser eller ansat skal tage på udlandsophold, og hvordan det gavner institutionen.

Ny facebookside for skole


EU i undervisningen

Besøg hjemmesiden www.euskolen.dk og hent inspiration til din undervisning om EU. Emner som EU-traktater, det europæiske samarbejde og de politiske partiers holdning til EU præsenteres og suppleres med lærervejledning, forslag til temadage og studieture. Siden retter sig mod undervisning i grundskolen.

Den Europæiske Ungdomsuge lagde op til debat om EU 

Euroen, mediernes rolle i EU-debatten, de danske EU-forbehold samt EU’s flygtninge- og asylpolitik blev taget kærligt hånd om af skarpe duellanter til arrangementet EU Fight Night. Arrangementet løb af stablen i København i forbindelse med Den Europæiske Ungdomsuge 2015.


Bliv værtsorganisation for en frivillig ung fra et andet land

Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer til inspirationsdag om Den Europæiske Volontørtjeneste. Hør om mulighederne for at få tilknyttet en frivillig ung medarbejder fra et andet land i din institution. Arrangementet afholdes den 9. juni 2015 i København og den 10. juni 2015 i Aarhus.


Konkurrence: Fortæl den bedste historie om dit praktikophold i udlandet

Hvert år tager mellem 1000 og 1500 elever i erhvervsuddannelserne på et praktikophold i udlandet med økonomisk tilskud fra PIU-ordningen. For at synliggøre, hvad elever kan få ud af et praktikophold i udlandet, udskriver Styrelsen for Videregående Uddannelser en konkurrence om at skrive en historie eller lave en film om et praktikophold i udlandet. 

Mand der sidder med en tablet


Er du tilfreds med nyhedsbrevet Udsyn?

Hjælp os med at forbedre nyhedsbrevet 'Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer' ved at besvare et spørgeskema. Det tager kun få minutter at udfylde, og din besvarelse er anonym.


Udsyn udsendes næste gang i slutningen af juni 2015.

Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til cmv@uds.dk

Fotos: 1:Tuala Hjarnø, 2: Andreas Wiendel Rasmussen, 3: Tuala Hjarnø og 4: Fotolia.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. maj 2015