Gå til indhold

Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer, november 2014

Elever på de danske erhvervsuddannelser tager i praktik i udlandet som aldrig før. Hør, hvad to elever fra Tietgen Handelsskole fik ud af deres praktikophold i London. Vi har kåret vinderne af årets Europass konkurrence. Og så inviterer vi til informationsmøde om tilskud gennem Erasmus+ og Nordplus.

November_PIU nyhed

Praktik i udlandet for elever i erhvervsuddannelserne slår ny rekord

Antallet af elever i erhvervsuddannelserne, som tager i praktik i udlandet gennem PIU-ordningen, slår ny rekord. I 2013 tog 1547 elever på et praktikophold i udlandet. Det er en stigning på 58 procent sammenlignet med 2010.

Projekteksempel: ‘How may I help you, Sir?’

Et partnerskab mellem tre danske handelsskoler og et engelsk business-akademi betyder, at HG-elever tilbringer en del af uddannelsen i London. Projektets mål er at klæde eleverne på til det globale arbejdsmarked og er realiseret med tilskud fra Leonardo Da Vinci-programmet.

Nov_indkalder projektforslag

Søg tilskud til europæiske uddannelsesprojekter i 2015

Har du planer om at deltage i europæiske mobilitets- og samarbejdsprojekter i 2015? Du kan nu se hvilke projektforslag, der kan søges tilskud til gennem Erasmus+.

Tilskud til voksenuddannelsesprojekter

Arbejder du med undervisning og læring for voksne? Kom til informationsmøde om mulighederne for tilskud til voksenuddannelsesprojekter i EU og Norden den 1. december 2014 i København. 

Informationsmøde om tilskud til mobilitetsprojekter i erhvervsuddannelser

Erhvervsrettede grund- og efteruddannelser inviteres til informationsmøde om mobilitetsprojekter i Erasmus+. Informationsmødet finder sted den 15. december 2014 i København og den 16. december 2014 i Aarhus.

Invitation til informationsmøde om europæiske og nordiske skoleprojekter

Interessenter fra børnehaver, grundskoler og ungdomsuddannelser inviteres til informationsmøde om mulighederne for tilskud til europæiske og nordiske projekter gennem Erasmus+ og Nordplus Junior. Møderne finder sted den 11. december 2014 i Odense og den 17. december 2014 i Vejle.

Find samarbejdspartnere til dit næste sprogprojekt

Institutioner og organisationer, der arbejder med at fremme læring af de nordiske sprog, inviteres til kontaktseminar. På seminariet får deltagerne mulighed for at netværke og drøfte nye projektsamarbejder. Arrangementet finder sted den 19. januar 2015.

Nyhedsbrev oktober_pige med spørgsmålstegn

Vinderne af årets Europass videokonkurrence er fundet

Hvordan promoverer man Europass på tre minutter? Sådan lød udfordringen på dette års Europass videokonkurrence. Førstepræmien gik til Jonas Stampe og Tea Sylvest, som på kreativ vis løste opgaven. Jonas Stampe læser til daglig moderne kultur og kulturformidling, mens Tea læse sociologi. Tea og Jonas går nu videre til den europæiske Europass konkurrence, hvor førstepræmien er en rejse til en europæisk storby.


Udsyn udsendes næste gang i december 2014

Årets sidste nyhedsbrev udsendes næste gang i midten af december 2014. Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til cmv@uds.dk

Fotos: 1+2:Tuala Hjarnø, 3: Fotolia.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 25. november 2014